Pneumatske sejalice za kukuruz

Dugo je ta na oglasima, sad ne znam dal sa istom cenom, super je cena i veliki ucinak, al samo ko iz gumna ide u atar, sirokooo za asfalt

Jel neko probao da stavi brisače tragova traktora na sejalicu za kukuruz?

Nešto razmišljam kako bi to bilo ugraditi i da li bi to rešilo problem zbijenosti tla prilikom setve težim traktorom sa širokim točkovima?

Kod težeg traktora uski točkovi mnogo upadaju pa bi se morali duplati što pored toga što košta iziskuje i više vremena za montažu/demontažu...

Nešto razmišljam kako bi to bilo ugraditi i da li bi to rešilo problem zbijenosti tla prilikom setve težim traktorom sa širokim točkovima?

Kod težeg traktora uski točkovi mnogo upadaju pa bi se morali duplati što pored toga što košta iziskuje i više vremena za montažu/demontažu...

Ako imas u planu i sejalicu da menjas, pored kupovine traktora, kupi od 7 redi na 70cm, I mozes sejati, prskati, špartati I sa gumama 500mm širine.
Ili ako ne planiras menjati sejalicu, ima udvojene uske felne, sa nekim brzim sistemom montaze/demontaža. Ne znam samo kako se zovu, mada nisu ni povoljne.

Ne planiram menjati sejalicu,Sola još nije zglavno ni razrađena... 🙂
Video sam te uske udvojene, moraću otići do Bačkog Petrovog Sela, tamo ima svih varijacija na temu za pristojne novce...

Haha, znači i taj sad šiša... Bio je korektan sa cenom ranije, doduše poslednji put sam bio tamo pre 2 godine kad sam uzimao set uskih točkova za erdogana... Od tad se svašta promenilo.

Jesam ja . Samo jedan ekstra , druga prica . Jedino ako ima ostataka na povrsini oce da nakupi.

20211127_143312.jpg

Malo inovacije..

Gde ima kutije za seme ...treba mi jedna za Majevicu sejalicu? nemogu u oglasima nigde naci

Planiramo kupnju sejalice,izbor je pao na: HMS,Ozdoken i Sakalak, 6 redna,sa diskovima,teleskop greda..
Koju bi preporučili kao najbolji izbor uloženo-dobiveno na duže vrijeme ?

Ako se urea unosi sejalicom umesto rasipacem, da li onda ide manja kolicina djubriva? I koliko manja, za isti efekat?

Nazad
Vrh