Pneumatske sejalice za kukuruz

Kod mene na Basaka isto tako na 540E na 1500 obrtaja motora kardan je na 540 obrtaja,a kad ukljucim na 540 obicno treba mi oko 1900 obrtaja motora da bi postigao brzinu od 540 obrtaja kardana

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Jedino da kod mene ne očitava tačno, za tačno 540 u E opciji treba 1700 obrtaja, da reklamiram da mi je kardan spor🤔

Jedino da kod mene ne očitava tačno, za tačno 540 u E opciji treba 1700 obrtaja, da reklamiram da mi je kardan spor
Haha obavezno reklamiraj,pa bre tako mi pisu brojke kad sam bacao djubre i da idem do 1600 pa opet nije 1700 obrtaja mnogo to..danas cu bas da slikam i izbacicu ti sliku ako ne zaboravim

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Bila riječ o razmaku zrna neki dan..
Monosem PNU model,,podešena na 18cm,u sjetvi se kreče od 15-20,što je po meni dosta dobro i neka veča odstupanja nema,tako da na novoj sijačici ako je odstupanje veče po meni to nešto nije kako mora biti,sejem 7-8km/h..
179784013_473668187212886_3750016363684426420_n.jpg

Sa Cansa sejalicom sam dobio “slepe” (bez ikakvih rupa) ploce za setvu, a trebale bi mi za soju, koga mi predlazete da mi to razbusi, ili se to na presi izbijaju rupe? Jel zna neko jel su ploce kao na Gaspardo?

Ja sam sa sejalicom dobio neke ploče koje su imale male rupe za suncokret. Pošto ne sejem suncokret dao sam da se te ploče razbuše za kukuruze, ali kad ih sad stavim oseti se neko malo zapinjanje. Razbušivane su na stubnoj bušilici, ali ipak se oseti pod prstom da rupa nije glatka i ravna. Imam druge ploče pa se nisam zezao sa tim da ih obrusim, ali eto neko moje iskustvo je samo nove ploče, a kao ih oni rade - pojma nemam...

Da li je neko ugradjivao na olt/nodet sejalicu diskove?
Dao drugar da mu ugrade u plamet po ceni od 120e po redu...
Nije bas malo para a neznam da li ima smisla ugraditi te diskove na postojeci raonik a bez onih gumenih tockova uz disk sto drze zadatu dubinu setve?

Prijatelji da NE cesljam sada celu temu u nazad ,je l' zna Neko da mi kaze koja je sada puna cena cetvoredne majevicine diskosne pneumatsje sejalice "MAJA" I koliki je povracaj ??

Da li se moze postaviti umesto hidro klipa, klip na vazduh, za rad markira na sejalici? Znaci da svaki markir ima svoj klip, i da budu nezavisni, jedan dole, drugi gore?
Na fergusonu ionako stalno radi kompresor, 4bara je pritisak?

Juče mi u setvi suncokreta pionira koji je baš sitan na Maji dve baterije prelivale-podizale seme a ostale četri ne. Naručio sam češljeve sad dal da ih stavim svuda ili samo na ove dve i hoće li oni da smetaju kad budem sejao krupnije seme suncokreta, za kukuruz znam da se skidaju. Gledam slike sa prethodnih strana i nije mi baš jasno kako se zaštrafe ne vidim kako da ih pričvrstvim. Nisam išao brzo 6-6,5 km/h.

Nazad
Vrh