Pneumatske sejalice za kukuruz

Drugari, čime mazati lance, lančanike i kardane? Požečjno bi bilo da se ne hvata previše prašina na to...

Motip onaj industrial chain lube,taj sam koristio zadnje 2 sezone,ili valjda se tako zove.Uglavnom zadovoljan sam ,koristim ga samo na kombajnu i malo na beracu,najvise iz razloga sto kad mazem sa uljem,pola masine bude zamazano,ovako sa sprejem samo lanac se podmaze,okolo ostane sve cisto.Sto se tice prasine,lepi i sprej,nesto manje nego obicno ulje.
@grunt Lance ili mislis na teleskop kardana ?.

Ланце чистим четком кардан тј крст мазалицом...а умем често и да оперем сејалицу по готово ако ме киша ухвати.

Ja sam moju u subotu izduvao, detaljno oprao puromatom, poskidao lance (pre pranja - njih očistim prvo žičanom četkom, onda ih operem u nafti i kad se ocede nauljim i ostavim u presečenom balonu od vode do sledeće sezone), iiii danas zove komšija sa njivom i kaže da treba da usejem jedan red kukuruza između mene i njega. I šta ću, montiraj lance i sve po redu pa ajd' za taj jedan red. :)

Uzgred, ubacio sam samo jednu ploču u krajnju bateriju, ostale bez ploča, i na pola puta do njive mi padne na pamet da li će tako moći da se obezbedi potreban vakum. Nisam hteo da se vraćam po preostale tri ploče, reko' da probam ovako, i držalo je seme bez problema.

Da li mogu zamoliti, vlasnike majevica sejalice, da mi slikaju i daju koju sliku hidraulicnih markera, kako je uradjeno po fabrickom postupku. Bio bih zahvalan, hoću da sebi stavim hidrauliku na moju psk 4 reda.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Kod mene nije fabricki, ali bas lepo funkcionise, predhodni vlasnik je ovako uradio, prosto kao pasulj a u praksi bas funkcionalno.
Mozda je prekopirao sa neke sejalice ili neceg slicnog.
2ec34170fd117cfe86e086e7fcdf9175.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li mogu zamoliti, vlasnike majevica sejalice, da mi slikaju i daju koju sliku hidraulicnih markera, kako je uradjeno po fabrickom postupku. Bio bih zahvalan, hoću da sebi stavim hidrauliku na moju psk 4 reda.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Planter 2... fabrički markeri...
a4391d036ad2b94fca3de3211c790373.jpg
e764c6f2f54c7f6ea7027ef014a3dc50.jpg

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Kolega Topalovic kako ste zadovoljni sa sejalicom planter 2,posto planiram da uzmem istu? Da li je bolja od raone i kako se snalazite za delove? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Купљен нов ланац за мењач али је дужи и дебљине као и погонски код мене стари као на бициклу
179002766-1279914169112313-5907280050752336832-n.jpg
178573451-591635085132969-5315600920642844700-n.jpg

Danas sam na maji sa diskovima pomerio one opruge sto povlace baterije da dublje prodire u zamlju u polozaj blizi kutiji semena, tako je u katalogu navedeno da se uradi ako baterija ne prodire dovoljno. Sada je teze podici bateriju posto opruge pruzaju veci otpor. Zbog kise sejem neke parcele koje sam prosao samo jednom spremacem pa dubina setve nije bas svudan ista. Da li je neko radio ovo i ima li efekta.

Danas sam na maji sa diskovima pomerio one opruge sto povlace baterije da dublje prodire u zamlju u polozaj blizi kutiji semena, tako je u katalogu navedeno da se uradi ako baterija ne prodire dovoljno. Sada je teze podici bateriju posto opruge pruzaju veci otpor. Zbog kise sejem neke parcele koje sam prosao samo jednom spremacem pa dubina setve nije bas svudan ista. Da li je neko radio ovo i ima li efekta.
Ima i te kako efekta. Kod mene je stalno u tom polozaju.

Nazad
Vrh