Pneumatske sejalice za kukuruz

Za kukuruz još nisam čuo da prebacuje. To hoće u suncokretu da se desi.
Uspori malo

Da napišem još jedan od mogućih problema sa vakumom na sejalici. Kopija olta je u pitanju, pre neki dan sejem kukuruz ploče 22 rupe, 4.5 mm, sitno seme i ide dobro, ali krajnja baterija čim obrtaji padnu popusti seme. Pređem na pionir 9911 seme krupno i okruglo, neće da zadrži seme nikako.Promenimo prsten, skidač semena i skinem crevo da sipam vode u njega i nađem na početku kod baterije da je silikon koji sam stavljao kad sam montirao crevo( tako sam od starijih video ali sam preterao sa silikonom) začepio dve trećine otvora. I sad to je išlo tako tri godine, držalo je i dva reda seme soje ali sad kad su se istrošili prsten i skidač nije više išlo.

Poslednja izmena:
Kog otvora si začepio dve trećine? Šta je to trebalo da pomogne?
4,5mm rupe su male za krupno seme, puno vakuma treba

пребројао сам ланчанике на мењачу први има 34 ,други 30,трећи 28,четврти 24 и пети 26 зуба. Који ту сад испада вишак?

malo tokario čahure za lančanik i ručicu.....pa bude cjeli mjenjač sređen..... ako netko bude radio čahure, ovaj dio što ulazi u lančanik, treba napraviti na 40,5mm da se može fino upresati.....

find me the closest

Na redovnim varijantama je prvi i najveći 30 zuba,taj od 34 se valjda dodaje za soju ili tako nesto

za soju se kod mene najbolje pokazalo, ploče 70 rupa i lančanik na kanđastoj od 16z......i tu je najbolji raspon, za kasne i rane sorte, može sve posijati...... a na ploči ima dovoljno razmaka da su zrna udaljena jedan od drugog.....

Koliki treba da bude pritisak na manometru za vakum u toku sjetve. Sad na novoj sijacici imam manometar pa me kopka dok na staroj nisam imao i nije me ni bilo briga.😁

Primjetio sam da na okretanju konkretno kod Gaspardo nesmijes skoro niti malo popustiti obrtaje jer hoce zrno pospadati sa ploca a kod Agrije nisam imao taj slucaj ?!

Ja nisam primijetio , npr radim na 1000obr kard , stavim oko 1000obr motora na leru , na rucni gas , kad krene ttaktor redom , padnu obrtaji na oko 900 i bude na insteumentu oko 50 . Nekad kad duze stojim , izlazim ili sl smanim gas na oko 800 , padne potpritisak cini mi se ispod 40 malo i nisam primijetio da spadnu zrna.

Jbg ja sijem sa Zetor 7320 i nemam brzi kardan samo 540. Sijem na 1500 obrtaja motora i tad je pritisak na 40 i dobro lijepi zrno na plocu. Kad popustim gas na 1000 obrtaja motora dok se okrecem pritisak vec pada na 20.

Kada naspem seme soje u kutiju jedna baterija neće da okreće ploču, kada nema semena normalno se okreće. Šta može da bude problem?

Nazad
Vrh