Pneumatske sejalice za kukuruz

Procitao sam dobar deo teme, al ne videh nigde da li je neko resavao podizanje baterija na majevici diskosnoj, da li ima neka improvizacija da je neko pravio, polomih se ziv narocito ako ima semena u kutijama..

Uzmi parce drvene grede, podmeti pod bateriju, spusti zakljucaj i tako redom. Ako ti je sporo pones vise gredi.

Procitao sam dobar deo teme, al ne videh nigde da li je neko resavao podizanje baterija na majevici diskosnoj, da li ima neka improvizacija da je neko pravio, polomih se ziv narocito ako ima semena u kutijama..
Ja sam dobio uz sejalicu predhodni vlasnik je to zvao kljuc cev od oko metar na kraju poprecno navarena cetvrtasta cev koja je usecena tako da uhvati bateriju u delu gde je klapna za zakljucavanje i posluzi kao poluga da podignes bateriju.

Moj 540 digne majevicu dosta visoko, sa spuštenim baterijama odokativno 60 cm od zemlje ali mi tad lupa kardan pa sam je ograničio kad radi da nemože toliko da digne.

Mi smo prepravili kačenje na piramidi sejalice upravo zbog toga.Traktor je dizao nedovoljno od zemlje i prevelik je rizik od zapinjanja i krivljenja baterija tokom okretanja a i samog transporta po sjajnim atarskim putevima.Sada diže dosta od zemlje i nema više problema.

Meni je tih 60cm sasvim dovoljno ali mi je problem što mi tad lupa kardan jer je mnogo prelomljen.

Gledao sam onaj tvoj snimak i iste su nam sejalice, mislim da je kod mene izlaz sa traktora mnogo niži pa je veće prelamanje

Nazad
Vrh