Pneumatske sejalice za kukuruz

evo spremna za sjetvu olt psk 3 reda na 44cm, nove kutije, lančanici 16z na pogonu.....ove godine sije grah i možda postrnu soju....

Где и како се то ради
Од напред скини онај заштитни лим и видећеш четири шрафа која држе носач турбине и један шраф у средини којим се Шпанује кајиш иначе мора бити добро нашпанован као тамбура.

Имам две плоче за кукуруз 22 и 31 рупа које су боље

Poslednja izmena:
Drugari pitanje jedno, imam sejalicu Agrija Subotica koja je možda posejala do sad 300 kj, juče prilikom setve suncokreta krenuo je da mi preskače lanac od menjača( bicikl lanac) i na kraju je i spao, to sam video na kontroli tako što je gasila i palila signalizaciju da ne seje, a onda ubrzo i upalila konstantno signalizaciju, vozio sam tako nekih 200 metara, tako da sam morao posle da presejem ceo taj jedan prohod. Lanac kad je spao vratio sam ga na mesto i radio sam normalno, zbog čega ispada taj lanac? Da li je moguće da je ispao iz razloga što na parceli ima puno žetvenih ostataka od kukuruza pa da se neka tuluzina podvukla pod lanac i izbacila ga?

Da li je u redu ovakav položaj diskova u odnosu na raonik, diskovi su malo niži. Kako se pomeraju gore dole?

Која је тачна ознака за ремен од турбине на Олту
Photo1076.jpg
Photo1075.jpg

И који су ово ланчаници видим да се спомињу два 24 и 16 који су ово

Photo1082.jpg
Photo1080.jpg

Photo1085.jpg

Poslednja izmena:
Remen turbine ima svaki prodavac rezervnih delova za sejalice...nema potrebe da znaš oznaku...
A što se tiče lančanika sa 24 ili 16 zuba oni su na gornjoj šipki a spojeni su sa lančanikom na točkovima...na tvojim slikama je menjač...

Poslednja izmena:
Kolege. Gde ima kvalitetnih delova za Olt sejalice. Ili mozda neka preporuka ko ih remontuje a da je proveren.

ta mazalica fali i na pneumasem 2, čahure možeš zamjeniti i podmazati, te čekati kad će riknuti, sa mazalicom bi se usudio reći da su vječne....

kako su zadovoljan sa tom planter 2, u odnosu na pneumasem 2, po čemu je bolja? ploče idu iste, jel?

Nazad
Vrh