Pneumatske sejalice za kukuruz

Ploče su iste kao i na pneumasem 2,ovo će mi biti prva setva sa Planter 2.Uzeo sam je zato što su mnogo teže baterije i ima 2 diska napred koji prosecaju zemlju.Nema kardančiće i one plastične zupčanike kao na pneumasem,sve je na lanac.Uzeo sam je da bih mogao posejati i u tvrdu zemlju,kod nas ako padne neka jača kiša zna da se uhvati kora i onda se mora ponovo prelaziti setvospremačem.Inače pre ove sam imao pneumasem.

Kod mene na Majevici je isti sistem sa mesinganim čaurama bez mazalica.Sejalica je 98 godište i nema lufta u čaurama a ne verujem da su menjane, ne znam da li su neophodne sem da se lepi prašina na mast.

Stavio sam ih baš zato što mi je jedan drugar koji je imao takvih sejalica rekao da se pojedu te čaure i onda zna biti problem sa menjačem.Pa rekoh ajde da to sprečimo.:osmeh:

[mention]North ARMY [/mention] Nemoj mast bratski ni slucajno... Uzmi neko ulje u spreju, recimo Wurth-ovo Multi i bice prava stvar...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako ne visi osovina da krivi čaure neće to da se pojede ali o.k je i namazati bar jednom godišnje.

kvadratna osovina što ide kroz kanđaste se namješta šablonom..... i onda je 100% u centru, ako nešto nije pomotano..... al svakako je dobro podmazati.....

te sijačice planter 2, djeluju dosta masivno..... nisam ih puno gledao, iako mi jedna prejeftina od 6r pobjegla u dlaku.... prije 2-3 godine

Ploče su iste kao i na pneumasem 2,ovo će mi biti prva setva sa Planter 2.Uzeo sam je zato što su mnogo teže baterije i ima 2 diska napred koji prosecaju zemlju.Nema kardančiće i one plastične zupčanike kao na pneumasem,sve je na lanac.Uzeo sam je da bih mogao posejati i u tvrdu zemlju,kod nas ako padne neka jača kiša zna da se uhvati kora i onda se mora ponovo prelaziti setvospremačem.Inače pre ove sam imao pneumasem.
A ko ti je to rekao da moze u tvrdo da poseje sa diskovima😀

To ćemo videti evo već ove godine,sve je spremljeno i čeka se setva.Idealna godina baš za to što smo hteli da probamo.Nije mi niko rekao,vidim po težini baterija,posejaće kako smo mislili i videćemo onda kako izgleda.

Vidis dobra ideja, lako se spere keserom, pa opet moze da se namaze lako.

Inace hvala svima na pomoci, posebno Kiraju koga sam malo davio, al uradjeno je.
Inace nova creva,klipovi, I profili i ruke majstora sve oko 300e je doslo.

Nazad
Vrh