Pneumatske sejalice za kukuruz

Ja od prosle godine koristim ploce sa 27 rupa i videcete koliko je preciznija setva jer sto se god ploce sporije okrecu to je preciznije.
a ovih dana sam jednu nodet pravio sa 4 na 6 reda na rucno sklapanje.
IMG-57e7bcd254b0f8a3ec4a640cd57c4447-V.jpg

IMG-a57d1d8120e63f469923b1b791d25b5d-V.jpg

20210317-140234.jpg

Poslednja izmena:
Leba ti a po cemu je bolja agrija od olt?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Kosevi za đubrivo od inoksa, nisko pozicionirani. Kod Olt-a da okilaviš dok digneš vreću da naspeš a kad digneš sijačicu na okretanju(dvorednu) kos hoce da uđe u kabinu od 539. Na Agriji mi skoro nikad nije pucao onaj plastični osigurač a na OLT-u je to bila veoma česta pojava(kupljena nova kao i Agrija) Sjetvenu ploču na Agriji promjeniš dok si reko piksla a na oltu treba odvrtat raonik. Dijelovi za Agriju dostupniji i jeftiniji. Agrija ima zagrtače iza raonika dok OLT nema. Podešavanje skidača zrna na Agriji bolje riješeno, nosač nagaznog točka bolje riješen, kod nje je jedino zavrsna obrada lošija. To je moje iskustvo i mišljenje.

Kosevi za đubrivo od inoksa, nisko pozicionirani. Kod Olt-a da okilaviš dok digneš vreću da naspeš a kad digneš sijačicu na okretanju(dvorednu) kos hoce da uđe u kabinu od 539. Na Agriji mi skoro nikad nije pucao onaj plastični osigurač a na OLT-u je to bila veoma česta pojava(kupljena nova kao i Agrija) Sjetvenu ploču na Agriji promjeniš dok si reko piksla a na oltu treba odvrtat raonik. Dijelovi za Agriju dostupniji i jeftiniji. Agrija ima zagrtače iza raonika dok OLT nema. Podešavanje skidača zrna na Agriji bolje riješeno, nosač nagaznog točka bolje riješen, kod nje je jedino zavrsna obrada lošija. To je moje iskustvo i mišljenje.
Za djubrivo nemam pojma,ali pre nego sto sam kupio olt,usluzno mi radio covek sa agrijom novom pa jedno 5osiguraca je menjao a ja na mojoj za 120kj jos nisam nikad menjao,a masine su 90% iste i delovi za setveni aparat isti jedino agrije imaju gumeni nagazni tocak a olt livene tockove. Po mome iste su samo zavisi od rukovaoca sa njom tu je velika razlika

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja isto hocu da kupim 31x5.5 za maju ali kad pitam kazu mi sta ce ti sa toliko rupa kad ide i sa 22 rupe.
Sa 31 rupom na ploči najveći razmak na koji može da poseje je 21cm. Kod mene ima ljudi koji traže da im sejem na na 23-24cm tako da te sa 31 rupom nisu za taj posao. Sa 27 rupa na ploči je najveći razmak u redu 24cm.
a7f1db949f3e4c00d28f6038c7e84ca4.jpg

Nazad
Vrh