Tonchi
Član
Ne treba nista sarafiti, samo se preklopi prema dole...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam da je to najveci razmak, ne sejem usluzno a meni odgovara 21cm. Nego kad sam pitao u radnjama da kupim ploce svi sa cudjenjm me gledaju. Hocu da probam maksimalno usporiti brzinu okretanja ploce da bi dobio sto bolji raspored zrna u redu.Sa 31 rupom na ploči najveći razmak na koji može da poseje je 21cm. Kod mene ima ljudi koji traže da im sejem na na 23-24cm tako da te sa 31 rupom nisu za taj posao. Sa 27 rupa na ploči je najveći razmak u redu 24cm.
99% da je Agroglobe prodao tu sejalicu.Verovatno je uzeo u delti, a ja nisam bas nesto zadovoljan sa kuhnom, obicno dodje sa univerzalnim raonicima i jako neprecizna.
Definitivno ćeš dobiti bolji razmak ali to ne utiče toliko na prinos koliko ljudi misle. Bitno je da ne budu zrna jedno uz drugo, čim su odaljena 4-5 cm nema problema.Znam da je to najveci razmak, ne sejem usluzno a meni odgovara 21cm. Nego kad sam pitao u radnjama da kupim ploce svi sa cudjenjm me gledaju. Hocu da probam maksimalno usporiti brzinu okretanja ploce da bi dobio sto bolji raspored zrna u redu.
Mislis da nikne sav jednako?Relativno dobar razmak je nesto sto svaka masina moze da napravi, al konstatna dubina setve je kljucna za prinos.
Onda je kod mene bilo drugačije. Raonik je bio pričvršćen sa dva vijka m 12 i nisi ga mogao mrdnut nigdje dok ne odvrneš jedan.Samo ga lupis cekicem u zadnji kraj, ulagac mislim.
Ili kvalitetna priprema ili kvalitetna sejalica...Дали се у том случају подразумева квалитетна предсетвена припрема?Или је она не битна по овој причи испада тако...Јер како машина да посеје тако како кажеш ако је припрема лоша?
Najbolje oboje.Ili kvalitetna priprema ili kvalitetna sejalica...
Тако да...По мени лично предсетвена припрема је суштина а која директно зависи од квалитетног орања.Машине су у реду али нећу их коментарисати.Ili kvalitetna priprema ili kvalitetna sejalica...
Ja sam zadovoljan,uzimao sam i pre 15g za soju sa 96 rupa i još su dobre.A sad sam uzeo za kukuruz pošto sam prodao kukuruzni sejalicu sa pločama.Kakve su ploče po kvalitetu što ste uzimali u Plastometal Ruma ,jeste zadovoljni sa njima
Po meni lose, tanke, uvijaju seKakve su ploče po kvalitetu što ste uzimali u Plastometal Ruma ,jeste zadovoljni sa njima