Pneumatske sejalice za kukuruz

Sa 31 rupom na ploči najveći razmak na koji može da poseje je 21cm. Kod mene ima ljudi koji traže da im sejem na na 23-24cm tako da te sa 31 rupom nisu za taj posao. Sa 27 rupa na ploči je najveći razmak u redu 24cm.
a7f1db949f3e4c00d28f6038c7e84ca4.jpg
Znam da je to najveci razmak, ne sejem usluzno a meni odgovara 21cm. Nego kad sam pitao u radnjama da kupim ploce svi sa cudjenjm me gledaju. Hocu da probam maksimalno usporiti brzinu okretanja ploce da bi dobio sto bolji raspored zrna u redu.

Znam da je to najveci razmak, ne sejem usluzno a meni odgovara 21cm. Nego kad sam pitao u radnjama da kupim ploce svi sa cudjenjm me gledaju. Hocu da probam maksimalno usporiti brzinu okretanja ploce da bi dobio sto bolji raspored zrna u redu.
Definitivno ćeš dobiti bolji razmak ali to ne utiče toliko na prinos koliko ljudi misle. Bitno je da ne budu zrna jedno uz drugo, čim su odaljena 4-5 cm nema problema.

Дали се у том случају подразумева квалитетна предсетвена припрема?Или је она не битна по овој причи испада тако...Јер како машина да посеје тако како кажеш ако је припрема лоша?

Na koju dubinu sejete kukuruz a na koju soju, i šta gledate kao glavni faktor za odredjivanje dubine?

Dobra predsetvena priprema i nema problema sa setvom i nicanjem.Zatvaranje brazde pa finiš pred setvu da bude ravno i jednako.
Gromil kako sa dva vijka?Kod mene na Oltu a i na Majevici ima jedan vijak napred koji drži ulagač a na istom šrafu se i klati.Otkačiš ga, spustiš dole i onda možeš da otvoriš vratanca setvenog aparata gde imaš pristup pločama.Na Oltu su morali da se otkače pajserom ili čekićem jer su išli teško, na Majevici idu baš lako pa ti ne treba čekić niti išta.Na Oltu vratanca su se otvarala pod uglom od 45 a na Majevici pod uglom od 90 stepeni što je mnogo komotnije za rad.

Дали се у том случају подразумева квалитетна предсетвена припрема?Или је она не битна по овој причи испада тако...Јер како машина да посеје тако како кажеш ако је припрема лоша?
Ili kvalitetna priprema ili kvalitetna sejalica...

Ili kvalitetna priprema ili kvalitetna sejalica...
Тако да...По мени лично предсетвена припрема је суштина а која директно зависи од квалитетног орања.Машине су у реду али нећу их коментарисати.

Nisam nikada imao problem da se njihove ploče krive, troše, otpadaju mešači i tome slično a sejalo se svašta sa njima od sirka za zrno do suncokreta, kukuruza, soje.

Emigrant
Kod mene se ne kvari :D
Metalorad ili Plamet, zavisi kad mi je sta dostupno
Vidim na FB reklamira se neki iz B.Palanke sto je radio u nekadasnjem Livcu....
Proizvodi delove a bar sa slika deluju lepo i cene su mu povoljne

Nazad
Vrh