Pneumatske sejalice za kukuruz

U visini osovine krece da se otvara,a na tu dubinu necu nikad sejati.Inace na puno parcelama imam dolje gde je slatinasta zemlja i tu bude beton i tu ostane na povrsini seme.Videcu sad oce li biti bolje.Ako ne onda posle sezone ide u oglas sejalica pa cu uzeti drugu sejalicu za direktnu setvu.Nego problem u tome sto je ova 6 redi,a moram uzeti 4redni zbog tezine🤔

Upravo sto rece Daner , i meni se tako cini , a pisao sam jednom , da kod tih hibridnih koje imaju i diskove i raonik , cini mi se da su diskovi malog precnika a velik ugao izmedju njih .

Počeli smo prepravku.Odlučili smo se za da spojimo 2 U profila 100 x 50.Jedan smo morali da skratimo na 45-46 mm,pošto 100x100 ne može da uđe u ram od sejalice.

Ponovo se ja vracam na ovu temu. Ako sam dobro izmerio ali cini mi se da mi je greda 96 visine i 98mm sirine.
Jel moguce da da ima vecu gredu ako su mogli U profili tako da se ubace ?

Cemo da vidimo,ne sekiram se zbog toga,ako ne valja ide u oglas i uzimam drugu sejalicu i taman da batalim plug,samo gruber,setvospremac i adios 🍺

Ponovo se ja vracam na ovu temu. Ako sam dobro izmerio ali cini mi se da mi je greda 96 visine i 98mm sirine.
Jel moguce da da ima vecu gredu ako su mogli U profili tako da se ubace ?
Morali smo da sečemo U profile po dužini, pre spajanja.
100 mm je ulazilo po visini ili širini .Moram proveriti .

Mislim da je samo jedna polovina profila sečena ,pošto je stotka ulazila u gredu.

Jedno pitanje, jel' radi OLT, odnosno ima li da se uzme nov psk4? Koliko znam, i koliko sam ovdje citao OLT je kaput, ali cujem danas covjek porucio novu sijacicu preko neke firme ovdje, a distribuira ih Agrokop iz Kobatovaca.

Ja jutros bio u Agrocoop-u i vidim ljudi tovare novu OLT 4 reda na auto prikolicu. Ja bih prije uzeo Agriju nego OLT. Bolja a jeftinija. Imao sam Olta pa nakon nje Agriju.

Da li je koristio neko ploce sa 27 rupa 5,5mm za kukuruz na maji, ja sam tako radio sa nodet pa me zanima jeli to dobra kombinacija ovde.

Da li tko od vas kačenje sijačice olt zakreće u stranu ?Gledao jednu 6redi i ovaj kačenje pomjerio u lijevu stranu da mu ne gazi točak od traktora po redu.Zar se to ne može riješiti španerima?Nisam to još nigdi vidio pa mi čudno.

Ovaj je samo zamaknio na glavnoj rami u lijevo i markire naredio kako treba i tako sije.Kaze ne dira nista i tako je posijao vise od 200jutara.

Nazad
Vrh