Pneumatske sejalice za kukuruz

Savosi nema tih creva nigde u ponudi, takođe sam tražio ta gumirana sa sitnim rebrima ali bezuspešno pa sam uzeo šta ima i dokle traju, traju.
Zlooocko što više gledaš, manje vidiš. 😁 Bitno je da nije izvarena, iskrivljena i uništena a ostalo potrošno se zameni.

Kad sam kupovao prvu sejalicu nisam imao pojma šta treba da se gleda ali sam več pre kupovine znao da ću je svakako pretresti komplet.Kupio sam je kod Ace u Klenku i uradio kompletan remont.Tada su zamenjene čaure,preštelovani plastični zupčanici u kućištima,kupljene nove ploče za kukuruz i soju,zamenjene puškice na nagaznim točkovima,zamenjeni ležajevi na turbini i možda neko crevo.Nisam menjao polastične prstenove koji dihtuju na pločama.Uglavnom kada gledaš treba videti koliko ima lufta na baterijama,luftovi na kardančićima od baterija,luftovi na nagaznim točkovima,u kakvom su stanju raoni ulagači i ako ima mogućnosti da se zakači za traktor i vidi kako drži vakum(da li drži seme na malim obrtajima) Takođe se više traže sejalice sa širokim crevima.Nakon sređivanja više nisam imao nikakvih problema s njom i tako je i prodata u odličnom stanju jesenas a ja za skoro iste pare kupio Nodet Planter 2,diskosnu.Trenutno nju remontujem,zamenjene puškice,izremontovani raonici,plastičar malo pokrpio razdelnik za vakum,kupljene nove ploče za kukuruz,kupljena kontrola setve i naručena 2 diska da se zamene.

Sva sreća pa je sve ostalo na sejalici izremontovano pre nego što si je kupio te ti nije problem da uložiš u to malo remena.

Ipak mi se čini da je to neko presekao skalpelom, da li nelojalna konkurencija ili ljubomorni komšija jer vidiš kako je ravan rez a možda su ti tvoji paRcovi nindže i imaju katane u svom arsenalu. :D

Pozdrav drugari, gde narucati
61c21d7f9779b0f18f3563eb5812d726.jpg
7d672602e91173ebdefa0825af878538.jpg
4bb74958d494613db7e73001620e3e88.jpg
142572a66605e155a0eb4798e808ee83.jpg

Poslato sa KSA-LX9 pomoću Tapatoka

N.A i to je nešto.Najvažnije od svega je to što nisu nikako mogli da zarđaju radni elementi, faktički konzervirani mašću i prašinom.Kada uspeš da skineš sloj tog sredstva za mumifikaciju sejalice dođe se do sasvim novih slojeva farbe tako da se praktično dobije skoro pa nova sejalica.

Trebale bi da odgovaraju sa starih lanaca.Kod mene su dva kratka, koji mentoli tamo u Demetri, lepo im odneo uzorak ali izgleda ne znaju da broje članke.

Nemam drugog objasnjenja. Da je usled pritiska turbine koja je bila skinuta ili neko da je zasekao dok je stajala kod druga ispred kuce ne bi falio komad remena, mada sa druge strane se vidi da je grickano.
Taman parce pice napravljeno.

Nazad
Vrh