Kad sam kupovao prvu sejalicu nisam imao pojma šta treba da se gleda ali sam več pre kupovine znao da ću je svakako pretresti komplet.Kupio sam je kod Ace u Klenku i uradio kompletan remont.Tada su zamenjene čaure,preštelovani plastični zupčanici u kućištima,kupljene nove ploče za kukuruz i soju,zamenjene puškice na nagaznim točkovima,zamenjeni ležajevi na turbini i možda neko crevo.Nisam menjao polastične prstenove koji dihtuju na pločama.Uglavnom kada gledaš treba videti koliko ima lufta na baterijama,luftovi na kardančićima od baterija,luftovi na nagaznim točkovima,u kakvom su stanju raoni ulagači i ako ima mogućnosti da se zakači za traktor i vidi kako drži vakum(da li drži seme na malim obrtajima) Takođe se više traže sejalice sa širokim crevima.Nakon sređivanja više nisam imao nikakvih problema s njom i tako je i prodata u odličnom stanju jesenas a ja za skoro iste pare kupio Nodet Planter 2,diskosnu.Trenutno nju remontujem,zamenjene puškice,izremontovani raonici,plastičar malo pokrpio razdelnik za vakum,kupljene nove ploče za kukuruz,kupljena kontrola setve i naručena 2 diska da se zamene.