MONTOYA
Član
Jel to nov raonik od majevice?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel to nov raonik od majevice?
Bojceticu zar ti diskovi nisu fiksni na ulagacu???@kiraj
Problem je bio sto ti je disk isao dublje od raonika. Kada disk ide malo plice 1-2cm nema problema sa setvom.paost
Ima mogućnost podešavanja i diskova po dubini. Za klasične ratarske kulture i gde nema previše setvenih ostataka, diskovi idu 1cm iznad raonika.Bojceticu zar ti diskovi nisu fiksni na ulagacu???
Imam diskosnu majevicu tek 10 dana,pa sam mozda lupio. Koliko sam skontao da ima samo stelovanje onih tockova za dubinu i to je to?
Probali smo raznih kombinacija išao je disk ,pliće ali nije išlo.Sada je prepravljena na 6 redi ,fali nam diskova za dve bareije i do daljnjeg ide kao obična.@kiraj
Problem je bio sto ti je disk isao dublje od raonika. Kada disk ide malo plice 1-2cm nema problema sa setvom.
Stelovanje za dubinu ima nebitno koji setveni aparat. Maja diskosna je zapravo hibridna sejalica raonik + disk. Ako disk ide dublje seme ostaje u mekanom i nejednakom pa nicanje bude uzasno. Ako disk ide plice od ranika dobija se prosecanje tamo gde je tvrdo a gde je dobro nema neke razlike. Kod obicne raone meni ovratine niknu 10% losije od ostatka njive, a sa diskonsnom majom sam imao i po ovratinama nicanje kao i u njivi.Bojceticu zar ti diskovi nisu fiksni na ulagacu???
Imam diskosnu majevicu tek 10 dana,pa sam mozda lupio. Koliko sam skontao da ima samo stelovanje onih tockova za dubinu i to je to?