Pneumatske sejalice za kukuruz

Nije samo kvalitet delova. To je kt par i treba da se našteluje (ne kažem da je to bio slučaj ali negde jeste).

Kardan/lanac nema veze sa preciznoscu po meni. I jedno i drugo verno prenosi prenos. Majevica idealno poseje secernu repu jer je seme idealna lopta. Soju takodje mada tamo nije ni vazno kad je nagusto. Kukuruze ako je spicastije seme i vozis 8+km/h bice nejednak raspored. Tipa 19.6cm podesis a varirace od 15 do 25cm. Na spicastijem semeni i skodace je tesko namestiti jer uhvati po dva za vrh. Kada je seme okruglo bude idealno.

Код Олта је склоп на кукурузу био 95-99% буквално перфектно ,код Маје је на 80-85% фали исејаних зрна бар 10% у односу на Олт ,не везано за облик зрна крупноћу или плочу( мање веће рупе) код Маје је резултат увек био ту негде...не знам шта је разлог томе али знам да је сетва тако показала

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da bude problema sa plasticnim zupcanicima ako ploca ide lagano.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Не мислим на одсупања типа јел 19цм или 22цм него има празног не баци семе ,а није труло или да је лоша клијавост па није никло, него баш фале исејана зрна

Tu gde fale isejana zrna ploca nije uhvatila.
Ja sam taj glupavi problem na imt-u resio pravljenjem drugih ploca sa vise rupa.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Не мислим на одсупања типа јел 19цм или 22цм него има празног не баци семе ,а није труло или да је лоша клијавост па није никло, него баш фале исејана зрна
E to je bas problem , samo dobro treba provjeriti da nema sjemena a da je trulo , nekad se tesko nadje.

Комбинација две врсте плоча за кукуруз ваљда 4,5 и 5-5.5 тако нешто и свеједно ако је ситније семе иде мања плоча ако је крупније већа

Не знам заборавио сам са колико је рупа немам Мају само се послужим с њом. Које су се најбоље плоче показале код Олт/Нодет са колико рупа за соју и кукуруз

Vidim da Agrija opstaje. Mislim da ih ima daleko vise od onih iz Livca. Ljudi ih kupovali jer su padali na one male rotore iza brazde. Po meni najbolje resenje je onaj siroki nagazni gumeni tocak. Ovi rotorcici kod Livca ostavljaju duboki kanal iza brazde.
Imam ja 8 spremnih za prodaju ili menjanje za gumene uske nagazne. Meni se lično ti široki ne dopadaju, kod nas u selu svi pokudeli za njima. Čovek koji mi prodao mašinu ih uzeo pre dve g.

Slazem se sa Maticem i nije mi jasno zasto i dalje forsiraju ploce tipa 18 22 26 a ne sa vise rupa.

Ako sejes za krunjenje i je treba ti redje od 21cm. Mozda je 27 rupa optimum da mozes i na 23cm za berac ako nekada ustreba.

Не знам заборавио сам са колико је рупа немам Мају само се послужим с њом. Које су се најбоље плоче показале код Олт/Нодет са колико рупа за соју и кукуруз
Jel a kakav je bio sklop prošle godine?

Meni najvise gode ploce sa 22 rupe, te sam i kupio. Slazem se sa tom konstatacijom da treba gledati najmanji razmak pa po tome kupiti plocu da bi se sto sporije okretala.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Željko ako ti fali nasumično po 1-2 kom na ploči ništa veliko ne gubiš, koliko su korisni toliko umu da prave sranja, kad imaš 6-7 komada na ploči super, ja ih još zbrusim sa čela da se nekrive i oštećuju seme pošto hoće da se iskrive i zapinju u kanal gde prolaze pa strese seme sa ploče.Najviše volim kad ih zapunktuju naspram rupe (kukuruzne ploče) e onda rade klješta.

Nazad
Vrh