Pneumatske sejalice za kukuruz

Zbog cega majevica nema tako dobar sklop kao Olt? Ipak je to sve isto na kraju Olt-Nodet.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
По мом је пренос и ланац , ипак је Нодет да га тако назовем директнији у том преносу

Не знам јел прецизнији али види се како посеје

Poslednja izmena:
Gledao sam u oglasima majevicu kod Ćorića i piše da je za 4 reda sa raonicima potrebna snaga od 60 konja. Jel to zaista tačno ili je greška jer kod nas nodet 6 redova rade sa 539 i 549. Naravno sa dosta tegova napred ali ipak 6 redova a majevica 4 pa piše da treba 60ks

Gledao sam u oglasima majevicu kod Ćorića i piše da je za 4 reda sa raonicima potrebna snaga od 60 konja. Jel to zaista tačno ili je greška jer kod nas nodet 6 redova rade sa 539 i 549. Naravno sa dosta tegova napred ali ipak 6 redova a majevica 4 pa piše da treba 60ks
Majevica je dosta teza pa zato

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Na sajtu Majevice piše 25 kilovata za 4 reda. Sejao sam nodet sejalicom godinama i nije to tako idealno ima odstupanja neka semena su bliže neka dalje. Gledao sam parcele gde je sejala diskosna Maja nisam primetio da je kod mene nešto bolje.

Mene ne interesuje raspored nešto posebno, broj isejanih zrna po ha je bitan a da li će biti na 19, 19.5 ili 20 cm totalno je nebitno.Kod Olt-Nodet na živce su mi išli plastični zupčanici sa kojima nikad nisi na čisto a i sama težina baterija što se kod nas u ovim bakandžama od zemlje itekako ocrta.

Ма само да исејава да не фали а одступања буде код сваке

Mene ne interesuje raspored nešto posebno, broj isejanih zrna po ha je bitan a da li će biti na 19, 19.5 ili 20 cm totalno je nebitno.Kod Olt-Nodet na živce su mi išli plastični zupčanici sa kojima nikad nisi na čisto a i sama težina baterija što se kod nas u ovim bakandžama od zemlje itekako ocrta.
Јел то свака Олт-Нодет има те пластичне зупчанике или има разлике од типа и годишта

Samo jedna cinjenica Majevica je po licenci Nodeta,a sam Nodet je prvo imao kardane,pa presao na lanac i do dana danasnjeg se Kuhn nije vratio na kardan.

Zato i gledam majevicu jer sam sit menjana zupcanika na olt-u. Stavimo sve novo i opet crkne neki plasticni pa opet rasturaj i menjaj.

Matiću, realno između 19 i 20 ni nema neke razlike (znam da nisi mislio bukvalno).
Nego, kako je rešen prenos kod Majevice jer vidim da pišete da vam je dosta menjanja zupčanika?
Metalni zupčanici se neće tako lako potrošiti ali može nešto drugo da crkne. Plastični su, na neki način, i zaštita od većeg kvara.

Moja "platikander" Majevica za ovih 9 godina sejala godišnje 120-150 jutara i jedino sam raonike prošle godine navario.Seje bez greške.

Zato i gledam majevicu jer sam sit menjana zupcanika na olt-u. Stavimo sve novo i opet crkne neki plasticni pa opet rasturaj i menjaj.

Јел то лош материјал па има проблема и са новим или шта је је већ узрок честог мењања тих зупчаника

Moja "platikander" Majevica za ovih 9 godina sejala godišnje 120-150 jutara i jedino sam raonike prošle godine navario.Seje bez greške.
Ја сам на Маји имао случај да се мало плоча окреће мало не ,мало сеје мало не сеје, тако да је та батерија морала на ремонт

Nazad
Vrh