Pneumatske sejalice za kukuruz

Kupio bih cetvororedni diskosnu nodet Planter 2 ili kuhn, sa kosevima za vestacko djubrivo i hidraulicnim markerima. Danas sam ubio 500 km u jednom pravcu od Leskovca do Sente, razočarao se u stanje kuhn sejalice i vratio se uz trosak od 150e jer prodavac nije bio posten. Luftovi na sve strane, nema jednog predulagaca, slagao za godiste, varena na svakom redu, ulagaci pojedeni, jednom recju katastrofa a cena 4500 e. Sta su vasi predlozi i sugestijeza kupovinu neceg slicnog jer sam na kraju zivaca jer ne mogu da nadjem domacinsku masinu.... Mozda kupiti neku novu...

Kupio bih cetvororedni diskosnu nodet Planter 2 ili kuhn, sa kosevima za vestacko djubrivo i hidraulicnim markerima. Danas sam ubio 500 km u jednom pravcu od Leskovca do Sente, razočarao se u stanje kuhn sejalice i vratio se uz trosak od 150e jer prodavac nije bio posten. Luftovi na sve strane, nema jednog predulagaca, slagao za godiste, varena na svakom redu, ulagaci pojedeni, jednom recju katastrofa a cena 4500 e. Sta su vasi predlozi i sugestijeza kupovinu neceg slicnog jer sam na kraju zivaca jer ne mogu da nadjem domacinsku masinu.... Mozda kupiti neku novu...

E tako uopšteno i 99% srbijanaca radi... Bez ljutnje.... Pričaju kule i gradove, da su mašine nove i u fabričkom stanju, a kada se dođe dole sve smeće, koje ne vredi ni upola para od toga što traže.... 3x smo dolazili sva tri puta nas izaje*ali. I više nikada u životu dalje od beograda.....

4 reda ne vidim razlog da kupis polovnu sem ako nije 1000-1200e ali da mozes da radis sa njom uz neki nornalan remont. Takva nova sejalica nece biti preko tih 4500e uz povrat 50%.

Danas uzeli Nodet u Macvi, prodavac i vise nego korektan, da je vise takvih ljudi...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

4r, 1400e, markeri hiraulicni,fabrika.

Straza. Kako sam razumeo coveka,iz Fr dobija robu, na manje trguje.
Slikacu kad budemo isli po nju.

Da li pašu setvene ploče od nodet sejalice na maju, na nekim pločama su oštećeni mešači pa bi ih zamenio. Ako ne kako se kreće cena novih u majevici. Sa kojom veličinom rupa sejete suncokret i kukuruz. Kod mene su za kukuruz 4,5 meni se čini da je to malo sa nodet sam krupniji kukuruz sejao sa 5,5.

To je jako povoljna cena ako je sejalica u dobrom stanju.Ja sam moju bez hidro markera prodao u selu za 2000.Bila je u odličnom stanju,prva farba,bez ikakvih luftova.

Iskustva su različita. Koliko primjećujem kod tebe je malo lakše tlo i raspored oborina imate bolji u odnosu na nas koji smo na istoku Hrvatske tako da takva sjetva (bolje) prolazi. Dok nisam kupio OLT PSK sijale su mi diskosne Amazone, Kuhn i Monosem, sve nove sijačice. Sijana je soja, suncokret i kukuruz. Redove koje je gazio točak (traktori 5,5 i 7 t) su uglavnom bili lošijeg sklopa, sporijeg rasta-napretka i uglavnom su te biljke bile nižeg habitusa. Prinose nisam mjerio u tim redovima, ali dao bi se kladit da su bili manji u odnosu na negažene redove. Vrlo često zna bit pojava zrna koja ostanu ne pokrivena jer ih sijačica nema sa čim pokrit (nisu imale ona "krilca" za nagrtanje prije pritiskajućih točkova, a i da su imale nebi bilo puno vajde od njih). Napominjem da se to javlja na tlima teže strukture i, između ostalog, u situaciji kad nakon sjetve duži period ne bude kiše. O kultivaciji nakon sjetve po malo vlažnijem tlu sa tako teškim traktorom (6-7 t) neću ni pisat. Imam u dogledno vrijeme u planu nabavit diskosnu sijačicu i uske točkove za veći traktor ili raširit trap na drugom većem traktoru koji ima gume 16,9 tako da ne gazi redove 50 i 70 cm. Kod nas Pik sije (12 r diskosne sijačice) sa duplim zadnjim gumama iz više razloga i to je pravi posao, za onog ko ima tako velike sijačice. Treba vodit računa i o sabijanju tla, što je vrlo veliki problem kojem se pridaje malo pažnje.
Becarina, jel ima tko kod vas sakalak? Si zagledao malo te sijačice?

Moze broj u pp...
Sliku nikakvu nemam trenutno, sutra idemo po nju pa cu slikati.
Iskren da budem po slikama iz oglasa nije mi se svidela nikako i nisam bio rad da idemo gledati ali drugar kupuje i navalio da idemo.
Kad smo stigli tamo to je bila skroz druga prica, definitivno ima majstorije i u slikanju.
Ja sam sebi kupio za proslu sezonu (do tad mi sejao komsija 11-12 god u nazad sa nodetom)siroka creva, hidro markeri, elektro kontrola, za 1000e i mislim da je to mozda malo ispod realne cene.
2000e je bila pre 10 god, 4 reda.

Ja sam 2007 Olt Nodet kupio za 1.500 e a prodao sam je ove za 1.300 e sa 6 kompleta ploča, el.kontrolom setve i raznim delovima.Sejalica u ispravnom i radnom stanju, kači i sej.

Nazad
Vrh