Jel bilo za ovu godinu nisam pratio?Niko ne zna kakve ce uredbe doneti za 2021. Za sad nista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel bilo za ovu godinu nisam pratio?Niko ne zna kakve ce uredbe doneti za 2021. Za sad nista.
Prvo su sejali rucno,pa konjima,pa mehanicka sejalica,pa pneumatska sa raonikom. I kombajni su nekad bili dzakarosi,sad imaju bunkere. Nije diskosna sejalica izmisljena za dzabe.A cime su ljudi sejali dok se nisu pojavile diskosne sejalice? I da li su te njive o kojima pricate da samo diskosna moze da useje obradjivane ranije dok nije bilo diskosnih sejalica?
Ima jedna polovna sa hidromarkerima, gumenim nagaznim točkovima i diskovima, ali fiksna greda za oko 4.000 evra. Noviji tip sejalice.Ja sam sludjen sa tim sejalicama sta uzeti. Majevicu sam zvao. Cena kad uzmes 6redi sa hidromarkirima i uvlacenjem krajnjij baterija izadje na oko 12.000e sa pdv (mozda sam 200-300+- promasio) to je sa raonikom. Turske ne znam sta da gledam.
Uglavnom bi uzeo 6r raonik, sa krajnjim baterijama da se uvlace i markire da mogu prebacivati i traktora hidraulikom.
Kolko sam se ja raspitivao, 40-45% su jeftinije.koliko su te turske?
Ne bi fiksnu gredu. Greda 4.4m je bas siroko, a na glavnom sam putj bojim se da ce se neko zakucati u sejalicu.Ima jedna polovna sa hidromarkerima, gumenim nagaznim točkovima i diskovima, ali fiksna greda za oko 4.000 evra. Noviji tip sejalice.
To bi bila najgluplja opcija. Zavisis od drugog a moras mu platiti. Ja sam posle 10 godina bavljenja poljoprivredom kupio sejalicu. Da sam je kupio cim sam poceo zemlju da radim davno bih je otplatio, ne bih zavisio od drugog i ne bih se ponizavao pred nekim sabanima koji su radili usluzno.@daner
Tebi najisplativije da platis da ti poseju sa diskosnom.
Ekonomski gledano da, jednostrano prema ceni koštanja setve.@daner
Tebi najisplativije da platis da ti poseju sa diskosnom.
Mozda kod nas je spektar ljudi koji rade usluge drugaciji. Ja sam jako zadovoljan setvom i kombajnom. Nemam sejalicu i planuram je i ne. Problem je to mi onda treba jos jedan covek i jos jedan traktor. Taj traktor mora biti barem 82.1 da seje jer turcin priprema sa setvospremacem i sirokim gumama.To bi bila najgluplja opcija. Zavisis od drugog a moras mu platiti. Ja sam posle 10 godina bavljenja poljoprivredom kupio sejalicu. Da sam je kupio cim sam poceo zemlju da radim davno bih je otplatio, ne bih zavisio od drugog i ne bih se ponizavao pred nekim sabanima koji su radili usluzno.
Može i da se šparta i da se prska...Mozes ti da posejes sa tim gumama ako je diskosna sejalica, samo ne mozes da spartas i prskas.
Ovo moje iskustvo je bilo dok nisam kupio pneumatsku.Aco sve sto si naveo je greska tebe kao vlasnika. Priprema se 24h pre setve i nema problema. Plitko ako poseje? Pa valjda ti kao gazda njive cim krene 20m od ovratina trebas da svaki red isceprkas da vidis na kojoj je dubini seme, da poglesas menjac zajedno sa sejacem da li je razmak dobar.
Kad vec placas neces placati da ti seju sa nodet/agria vec sa ili kuhn/majevica gde je teska baterija ili sa diskosnom.