Pneumatske sejalice za kukuruz

Lično i ja preferiram setvospremač ali kad smo kod drljače kod nas se vozi svašta i tih 5 cm dužine klinova dosta znači.

Najgore sto vecina nije probala ni polu tesku ni tesku drljacu a zna da raonik ne moze da useje ;) A nije ni svaka zemlja ista da se razumemo.

I drljači više odgovara bolji plug malo, da ne ostaje čupavo i nakon što se prvi trag zatvori brazda, drugi trag ide kako hoće, a može se i sa gredom malo pritisnut i nema da nejde u zemlju...

[mention]North ARMY [/mention] Miroslave ta drljaca je oko 3t ako je pravilno agregatiran, ako ta kombinacija ne moze kako treba da pripremi nek’ sve ide u Honduras...

Sent from my iPhone using Tapatalk

[mention]North ARMY [/mention] Miroslave ta drljaca je oko 3t ako je pravilno agregatiran, ako ta kombinacija ne moze kako treba da pripremi nek’ sve ide u Honduras...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nek ide de oce, ali u moju njivu nece vise. Kazem od gore kad gledam njivu mislim pista, poletece traktore, a ponamestao sam bubrege u setvi vise nego kad sam pripremao sa 560 i spremac bez daske sa 1 redom rotora.

Najgore sto vecina nije probala ni polu tesku ni tesku drljacu a zna da raonik ne moze da useje ;) A nije ni svaka zemlja ista da se razumemo.
Možda bi i kupio polutešku drljaču, al tešku sigurno ne. Mislim da je ona za naše zemljište totalni promašaj. Pogotovo kad vidim kako drugar upegla sa njegovom ako uradi dvared. Onda na uvratinama nodetka ostavi seme na površini a u ostatku njive bude poprilično plitko. E sad možda bi Maja mogla bolje usejati, ali to je već drugi divan. Nismo probali tu kombinaciju.
Radom spremača smo zadovoljni i trenutno ne razmišljamo o zameni istog. A i čemu kad vlagu sačuva na 3 cm dubine, po mesec dana +-.

Da li je kupovao neko šestorednu agriu sa krajnjim baterijama koje se uvlače, košta oko 6400 vredi li te novce? Uopšte kakva je agria kao sejalica mislim na kvalitet?

Ja je imam 10 g ,klasika,sa novom si miran duži niz godina i kad dođe nešto za remont uglavnom sinter čaure ili ako je opališ u neku ogradu,zid ili banderu.

Nova Case ih sijacica . Za nas zasad nedostizna , al koga zanima da vidima sta se desava . Elektronski sjetveni aparat , bez pneumatike , pneumatski cilindri kontrolisani na cistacima i zatvaracima , spustanje zrna na traki pa je preciznost razmaka i na velikim brzinama , a meni je najzanimljivije rjesenje jednake dubine polaganja i idelanog postavljanja i zagrtanja sjemena . Jedan disk za otvaranje pa se ne pravi v dno brazde , pored je cijev sa tom trakom za spustanje zrna koja je ravna odozdo pa pravi brazdu oblika I_I i dva diska za zagrtanje takvog oblika da sabiju zrno vlaznomzemljom na dno brazde . Zanimljivo za odgledati .

OK je Agria. Sejao sam sa njom 20tak godina. Ja je kudim jer sam mozda i svojom greskom kupio polutesku drljaacu umesto setvospremaca pa imam problema o kojim sam pisao.

Momo JD ima elektro kontrolisanu sejalicu vec odavno, tako da ovo i nije nesto novo
Probaj naci video. Isto seme nose beskobacne trake, gustinu setve kontrolise komp prema mapi zemljista...

Ima li povraćaja za kupovinu nove sejalice u 2021? Ja spremam setvospremačom dva prohoda već par godina i nema problema sa nicanjem, sejala je nodet.

Kod nas u 80% atara diskosna sejalica je neophodna. Nodetka i slicne u ritu nemaju sta da traze,cim god da se sprema.
Cak su ljudi imali problema i sa diskosnom majevicom,dzaba joj disk kad nema pritisak.
Sad se seje sa Turskim,Gaspardo,Sola i Mater mac.
Sve seju dobro i u svim uslovima.
Imali smo slucaja da zbog blata obidjemo neki deo parcele u kultiviranju,i posle sejalica useje na ne pripremljeno i nice bez problema

Nazad
Vrh