Pneumatske sejalice za kukuruz

Moze li mi neko objasniti u cemu je tolika prednost npr gasparda u odnosu na njegovu kopiju sakalak?Koji se to delovi najpre habaju ili ti crknu?Sta je to kvalitetnije 5-6000eur na njoj?Posto ono za sta ona sluzi kad nikne nista ne izgleda bolje nego turcin sto uradi(video svojim ocima)
Ne podjebavam nikog, jednostavno me zanima jer planiram neku tursku uzeti samo da jos prelomim koju cu a vidim nailaze na osude ko da su tesko smece i raspadnu se posle par jutara.

Jel ko kad video neku da se raspala ili poznaje nekog ko ima lose iskustvo da ga nazovem da vidim koje su slabe tacke i na sta da obratim paznju?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Manje vadi vlagu, ali opet ni to ne vredi kada sa obucnom sejalicom ni jedni zrno nema istu dubinu. Ona zagladi od gore lepo a dole skoro nista. Ja sam mislio sa tolikim klinovima da je spremljeno ljudski a ono jako lose.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ja sam sludjen sa tim sejalicama sta uzeti. Majevicu sam zvao. Cena kad uzmes 6redi sa hidromarkirima i uvlacenjem krajnjij baterija izadje na oko 12.000e sa pdv (mozda sam 200-300+- promasio) to je sa raonikom. Turske ne znam sta da gledam.

Uglavnom bi uzeo 6r raonik, sa krajnjim baterijama da se uvlace i markire da mogu prebacivati i traktora hidraulikom. Gaspardo i slicne me ne zanimaju jer takodje kao Dener ne vidim prednost tih sejalica u odnosu na ove nisko budzetne.

То је превише пара за Мајевицу, поготово са раоником. Другар има дискосну турску што продаје агростандард+ око 8000 је 6 реди, сејалица је измислила сетву за мајевицу што се тиче распореда зрна.

Mene čeka neki mali remont ove što sam kupio Nodet Planter 2 sa diskovima.Sejalica je izuzetno masivna i teška.Moram je malo pretresti,ima malo luftova u čaurama od gusanih točkova.Inače me je baš povoljno izašla,plaćena 2200 evra a odmah moju običnu Nodet prodao za 2000 evra.

Kad se naj vise radilo sa nodetkama niko nije ni znao za polutesku ili tesku drljacu. Samo setvospremac.
Radim već dosta godina pripremu za PSK sa drljačom ili rotodrljačom. Rotodrljača je malo bolja, ali nikad nisam imao problema ni sa drljačom zbog pripreme što se tiće usijavanja. Za kukuruz i je cilj spremiti na dubinu sjetve, tvrda postelj, meki pokrivač.

Moze li mi neko objasniti u cemu je tolika prednost npr gasparda u odnosu na njegovu kopiju sakalak?Koji se to delovi najpre habaju ili ti crknu?Sta je to kvalitetnije 5-6000eur na njoj?

Ja isto ne vidim prednost neku, kolega se vodi time da će Gaspardo kasnije lakše prodati.

Zavisi od tipa zemljista, tezine traktora i da li koristi duple tockove. Ja sam sa 1221.3 i poluteskom drljacom prvi put spremao za setvu. Prvi put zatvaranje brazde drugi put finis i tamo gde je prosao tocak raonik nije mogao da usije na zeljenu dubinu. Prekino setvu i platio da se poseje diskosnom.

Zavisi od tipa zemljista, tezine traktora i da li koristi duple tockove. Ja sam sa 1221.3 i poluteskom drljacom prvi put spremao za setvu. Prvi put zatvaranje brazde drugi put finis i tamo gde je prosao tocak raonik nije mogao da usije na zeljenu dubinu. Prekino setvu i platio da se poseje diskosnom.
Da si piknuo sa teškom ne verujem da bi imao tih problema.

Nazad
Vrh