nesic
Član
Bolje se slazu sa setvospremacem nego sa drljacom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad se naj vise radilo sa nodetkama niko nije ni znao za polutesku ili tesku drljacu. Samo setvospremac.Bolje se slazu sa setvospremacem nego sa drljacom.
Radim već dosta godina pripremu za PSK sa drljačom ili rotodrljačom. Rotodrljača je malo bolja, ali nikad nisam imao problema ni sa drljačom zbog pripreme što se tiće usijavanja. Za kukuruz i je cilj spremiti na dubinu sjetve, tvrda postelj, meki pokrivač.Kad se naj vise radilo sa nodetkama niko nije ni znao za polutesku ili tesku drljacu. Samo setvospremac.
Moze li mi neko objasniti u cemu je tolika prednost npr gasparda u odnosu na njegovu kopiju sakalak?Koji se to delovi najpre habaju ili ti crknu?Sta je to kvalitetnije 5-6000eur na njoj?
Da si piknuo sa teškom ne verujem da bi imao tih problema.Zavisi od tipa zemljista, tezine traktora i da li koristi duple tockove. Ja sam sa 1221.3 i poluteskom drljacom prvi put spremao za setvu. Prvi put zatvaranje brazde drugi put finis i tamo gde je prosao tocak raonik nije mogao da usije na zeljenu dubinu. Prekino setvu i platio da se poseje diskosnom.