Pneumatske sejalice za kukuruz

Brat ima Irtem par godina, nasejala se prilično, kaze da su prezadovoljni.

To je poseban model, ima one siroke tockove ispred. Cena krece od oko 7000 pa sve zavisi sta dodas. Nisam bas pamtio detalje, gledso sam je kada sam bio za prikolicu.

Doplata za to je oko 1500-2000 eura ja mislim,prosle godine sam gledao po oglasima bilo je cena za tu opciju,sad ne mogu naci takav oglas.

Onda verovatno toliko kosta skuplje u osnovnoj verziji spram obicne/klasicne sestoredne u osnovnoj verziji ,prosle godine sam gledao po oglasima,nzm sad tacno kako je pisalo.

[mention]Arkadije [/mention] Imam prospekt sa cenama od prosle godina kad sam uzimao, pa sam bas pogledao, osnovna cena sa raonim ulagacima je 9.220E sa PDV, Diskosna je 11.060 sa PDV.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Al odradjuje posao za mala i srednja domacinstva koja nema sanse da priuste zvucna imena zapadna, tako da su vise nego dobre. Znam ljude koji rade vec godinama bez ikakvih problema a vreme ce pokazati izdrzljivost.

OLT nodet je bio pojam za pneumatske sejalice. Onda su se pojavile kopije Agrija Subotica i Livac Backa Palanka koje su se pokazale kao veoma dobre i bile bi i danas da se nisu pojavile diskosne. Mana sva tri gore navedena proizvodjaca sto su proizvodili sejacice za najvise 6 redova, sto je nasim paorima bilo malo pa se krenulo sa uvozom raznih da bi se zavrsilo sa nekim koje lice na svemirske brodove.

Mi sejemo sa agriom desetak godina, zaista zahvalna i pouzdana sejalica ali... ovog proleca smo sejali suncokret na tezoj zemlji, zbog sušnog proleca isli smo predsetvenu pripremu sa teskom drljacom i delovalo je da ce biti okej ali kasnije je bilo problema sa neujednačenim nicanjem, blago rečeno katastrofa. Iz nekoliko pokusaja je nikao skoro sav ali nije ga bilo lepo videti. Za takve uslove bi sejalica sa diskom zavrsila posao bez problema

Lagane su baterije kod tih sejalica, to je najveći problem, kao i kod nodet.
A problem domaćih proizvodjača nije uopšte nedostatak većih sejalica od šestorednih, već što nisu usavršavali setveni aparat, nego dovoljno je bilo nešto iskopirati, I tako praviti narednih 20god....
Sreća u turske proizvode, kakvi su da su, pa se zapravo vidi koliko su naši proizvođači skupi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh