Pneumatske sejalice za kukuruz

Ili da dodaš razvodnik na ploču hidraulika?
Pa dok je spuštena promeniš markire
Ili da uzmeš mehanizam za 1 crevo od nodetke naj bolja opcija
Čestitam za sejalicu

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ako neko ima,ili zna gde bih mogao kupiti nove originalne Nodet ploče 27x5,5 mm. može mi se javiti na p.p.

Original nigdje, ja ih još uvijek imam i sijem s njima kukuruz, također i za repu imam 31x2,1 original nodet.... Druge kupujem u plamet ruma, i zadovoljan sam

Zanima me misljenje o majevici 6r diskosna sa hidro gredom? Kako su ljudi zadovoljni, kakav je raspored u redu? I sta mislite da li Rakovica65, moze da radi sa njom? Imam jaci traktor, pitam samo da li rajka moze da posluzi za nedaj boze.

Ko svinja masan džak! :)
Diskosna je ipak malo prevelik zalogaj za Rakanu.... Slabe su podizne poluge, ramena, osovina ramena (tu i tamo) klipnjača unutar hidraulike.....

Agromehaniku od 600L radim sa njim jako lepo. Kad se napuni do kraja verujem da ima preko 900kg. Znam 6r olt radi sa njom lagano.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Míslim da će joj to biti puno. Ja sa 560 i 4 reda diskonosna sa depozitorima za mikro granule djubrivo kad sve napunim hidraulik plače,još kad kardan dobro ugreje ulje klokoće pumpa to je strašno. Digne on nju bez problema al pomeni puna kapa 4 reda. A imam agrometalovu prskalicu 15m krila kad je puna do čepa sa pomoćním rezervarom 760l vode i ona 300kg diže i lakše nego sejalicu al zato prednjica blago lebdi.

Teška je dosta ta teleskop diskosna Maja, a i same baterije idu u nazad pa pravi jos vecu vagu sa svojom tezinom, u odnosu na prskalicu sigurno oko 15-20% pravi vecu razliku u istoj tezini, prskalica-sejalica

Ja nju planiram za yto 904, a rajka da bude u rezervi ako se nesto desi. Ali nista od toga onda.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

To nije posao. Kao prvo Rajkina hidraulika i izvodi kipera za prebacivanje markira su posvadjani, ako ih vlasnik nije pomirio... Oba spustena markira na Maji opet nije dobro jer su dugački, rajka ne moze toliko dići sejalicu da ne kopaju po zemlji dok se okreće sa njom. Moja nema hidro gredu pa sam u setvi kukuruza skretao i upravljao kočnicama a ne volanom kada je sejalica podignuta i ako su napred bili svi njeni tegovi.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Viđao sam par puta da imt539 radi sa olt 6 redi sa dodatnim tegovima napred.

Radi bez problema, sijao sam i sa 5r punih soje ili graha, u jednu kutiju stane 11kg graha pa puta 5 kutija.... Bez utega naprijed, a za 6r treba 30-40kg utega naprijed da bude kako treba..... Iskreno, sijačicu veću od 4r pneumatsku nebi više kačio za traktor, s njom odlično radi, mislim na 539......koji mazne po danu oko 25kj bez problema, pa da radite 200kj dovoljno je 8 dana za sjetvu..... Jel treba brže?

Nazad
Vrh