Pneumatske sejalice za kukuruz

To što izbacuje 2,3 zrna može da se podesi.

Gaspardo Magica (diskosna sa visokim setvenim aparatom) seje soju bukvalno u pojasu širine nekih 5-6 cm. Kako to objasniti kad je brazdica koju pravi uža od tih 5 cm? Znači dva susedna zrna su u poprečnom pravcu razmaknuta za 5-6 cm, nisu u jednoj liniji. Isto je i sa kukuruzom ali se to zbog razmaka između dva zrna ne primećuje toliko. Ali ima tu i veći problem, ne nalaze se sva zrna na istoj dubini i ove godine je to dovelo do gubitka u sklopu zbog suvog proleća. Vlasnik će pokušati da reši problem sa nekim posebnim malim ulagačima između dva diska, koji se prodaju kao dodatna oprema i dosta su skupi.

Nije još kupio, a najverovatnije će kupiti jedan pa posle po tom uzorku praviti ostalih pet.

Čekaj ali to je magica. Ta je valjda za notill namijenjena. Mislim na običnu diskosnuMT.
Ta sijačica sto baca tako zrna cik cak, jel kupljena nova, kolko je stara?

Nije ona namenjena za notill. Kupljena je nova, a ne znam koliko je tačno stara.

Nije se povećao zazor nego je putanja semena duga pa se javlja taj problem.Kod tog tipa sejalice razmak između biljaka kao i sama preciznost nisu baš izraženi ali nema da se desi da baci po dve, tri ili više semenki na jedno mesto kao ove naše sejalice.Zahteva malo tvrđu pripremu zbog diska jer ako je meko i suvo bude problema pa mora da se montira onaj mali skupi dodatak koji je Dukej spomenuo.

Ne, to sa slike je standardna oprema. U dodatnu opremu se računa taj mali raoničić (jezičak) koji je na slici vidljiv između diskova i iza cevi kroz koju propada seme, ali ne golišav kao na slici već je na njega nabudžen kao neki mali kavez od lima koji ne dozvoljava da seme beži levo - desno, kao i da ga ne zagrne zemlja van dna brazdice (ako odskoči). Time se navodno osigurava ista dubina i linijski raspored. Stvar je u tome da je tih par plehića bezobrazno skupo. A ne može nigde naći uzorak da se napravi po meri, pa vlasnik mora da kupi bar jedan komad pa da po njemu pravi za ostale baterije. Naravno, samo ukoliko je taj raoničić sa kavezom jednak ovom postojećem bez kaveza, tj. da se na već postojeće raoničiće nabudži taj mali "kavez".

edit: na slici je 54 standardna oprema, a pod 66 je dodatna oprema.

Kod mene je sva priprema kratka tanjiraca 2 prohoda ujesen plitko. Do 5 cm i nista drugo. Tražim adekvatnu sijacicu za kukuruz diskosnu. Nemora da bude idealan razmak uopšte al da bude ista dubina i ravnomjerno nicanje.

Ja ću ovu diskosnu Nodet što sam kupio probati čim skinem soju,da vidim može li da ide bez pripreme zemljišta.Mada ću na proleće svakako proći plitko s tanjiračom samo da bih zatanjirao đubrivo.

Sent from my HTC U12 life using Tapatalk

Neko preporuku za kvalitetne rezervne delove,za sejačicu kuhn-nodet planter 2 ?
Raonici,čaure,setvene ploče...

Nazad
Vrh