Pneumatske sejalice za kukuruz

Za olt u plemet zrenjanin je bio kompletan za 100€.....ljudi poludili za tim, al neki i skidaju..... Dva nagazna u V, nemaju još uvijek zamjenu

Pratim već dve gofine rad jedne Lare sa tim gumenim nagaznim i nicanje je uvek lošije nego kod Nodeta sa livenim v točkovima. V točak bolje pritisne seme. Gumeni točak je bolji za laka zemljišta i u vlažnijim uslovima.

Kod nas je 198cm fat

Ima raznih, ali na nasim teritorijama se koristi ono iz Beca, 1896 mm (nama nije ni tesko da zapamtimo, ipak smo dosli 1000 god. pre toga.... t.j. u 896 smo "preskocili" Karpate, pa zato nam je bio milenijum u 1896...). Ali da ta rec ima vise znacaja - u ovom slucaju mera -, jeste.

Te gumene sam sam u firmi skidao sa majevica
skidao i stavljao klasične gusane

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Evo sejalice koja seje brzinom od 20 km/h
Evo ako zelite da vidite kako radi ta sejacica 20km/h
7647e6a3634ad587b7b320ccab5c9732.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Мала јој је брзина треба то да иде 30км/х онда би боље било :osmeh: Ужас један треба их задавити или довести па нек подешавају ако не може боље нек врате паре и носте ту вашу скаламерију ово је срамота видети

Zmam da ovom coveku je radio sve poslove na njivi,e sad nisam bio tamo da vidim jel on sejao,jer sto znam njegove njive nisu takve

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ako ce ovako da seje za te novce,onda je nodetka izmisljena stvar.Brat bratu pa bolje poseje oltovka mehanicka sa ubacinim mehanizmima za skidanje jednog zrna s kojom smo sejali godinama pre negoli sam presao na nodet.

Ovo je za neku temu "verovali ili ne"
Nekoliko puta sam se vracao na sliku.
A mi mislimo za stare sejalice karablje, tehnologija iznapredovala

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sta reci, gazda kaze orano u Junu 2019 godine, poslije cujem u Junu 2018. Kaze gazda, samo goni, dobro je to. Imam i snimak, ne mogu postaviti..

Nazad
Vrh