Pneumatske sejalice za kukuruz

Kod mene je samo jedan tocak pogonski koji goni menjacku kutiju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako misliš sam čovek ne može seme promeniti?

Mozes sam da promenis ali ako imas tri ruke , jer opruga od vratanaca za ispustanje semena je toliko jaka , kada otpusti ako ne drzis cvrsto zna da seme jurne, a drzis taj lim usmerivac i kantu pride.Dok kod kolege Cveje lepo zakacis taj usmerivac i lepo vratanca pomalo otvaras bez muke.
Turci svako ima svoje resenje (kopiju) kanda jedino ako nekupis prvu verziju moze da se desi da imaju update verzije nakon par sezona.
Drug kupio prskalicu tursku vucenu u VGP i desilo se da je turcin menadzer neki ili sef bio ovde da vidi sta su sve drugari prepravljali na njoj jer je imala neke mane.

To Druškane, Hvala... Za kukuruz verujem da seje perfektno, a za suncokret me zivo interesovalo kako seje, jer je on zeznut malo... Koja brzina setve?

Dok na primer kuhn planter samo izvadis osigurac iz lancanika, i onda on vrti se u prazno.

Isto rešenje je i na Monosemu.
Kod mene je tu čivija,može da se ubaci i R osigurač ali,svejedno moram silaziti sa traktora da isključim sekcije.Tako da mi je sve jedno da li na lancanik ili na skidače.

Na staroj Monosem sejalici se vadi osigurač, na nove se prebaci mala poluga. Mislim da se vidi kod člana olalije u klipu.

@milanche87 ovo je komšija pored mene, ne znam tačno koliko brzo seje. Mada i ona šareno hoce da seje, ako je neka baterija malo otisla dublje jer je potonula, hoce da brlja sa rasporedom. Ali inace po meni najbolje seje od niskog setvenog aparata.

Izgleda extra, za razliku od onoga sto vidim po mom ataru kako seju ove nove sejalice sa visokim aparatom...

Od moje je nastao Tempo, zato i nije spora. A tvoja sejala oglede i repu, zato i ima tu tablu sto se polako tera.
Mozda dodje U.D. da me snimi iduce godine. :D

Kolege moze pomoc?
Sejacica radi zatim ne izbaci, ne ispadne, zrno nego prenese i recimo fali 4-5 kukuruza i onda baci sve na gomilu. Nakon ovog nastavi lepo.
Pratio sam, na svakom kraju kontrolisao i primetio da malo zaglavi zemlje u raonik tj limove gde je postavljen raonik.
Da odmah kazem nije zaglavila zemlja kada idem u rikverc.
Da li ide dublje pa vlaznije ili sta je ne znam?

Kolege moze pomoc?
Sejacica radi zatim ne izbaci, ne ispadne, zrno nego prenese i recimo fali 4-5 kukuruza i onda baci sve na gomilu. Nakon ovog nastavi lepo.
Pratio sam, na svakom kraju kontrolisao i primetio da malo zaglavi zemlje u raonik tj limove gde je postavljen raonik.
Da odmah kazem nije zaglavila zemlja kada idem u rikverc.
Da li ide dublje pa vlaznije ili sta je ne znam?
Pa sem da zaglavi kad ideš u rikverc teško da može nešto drugo, svuda lepi pre ako je vlažno...

Vlado da li na ulagačima sa prednje strane gledano odgore a iza kljuna imaš zaštitni limić u obliku trougla a zašrafljen zajedno sa ulagačom, ako ga nemaš verovatno ti tuda ulazi zemlja.

Sale moram sutra pogledati iskreno ne znam da li ima.
Moram samo malo ispratiti da li je ista uvek baterija, mislim da je ista ali nisam siguran.

Olalija nije od rikverca sigurno,okrenem, udjem u pravac, ocistim prstom ne bude tvrdo nabijeno,odem na drugi kraj, dignem i opet pogledam ima zemlje. Ocistim i ispadne nekada 3,4zrna kukuruza.
Ne desava se cesto ali se desi.

Nazad
Vrh