Pneumatske sejalice za kukuruz

Ove godine sam prilično kukuruza posijao u suhe grudve veličine pesnice, diskosna Turkinja je ipak odradila dobar posao.
Razmaci u redu variraju kako sam i pisao čak i na pješčanim tlima gdje se sijalo u puder, ali mjerenjem na 14.30m sklop ispada oko 77-78 tisuća biljaka po ha, i to je ono što smo htjeli.

Pratim već dve gofine rad jedne Lare sa tim gumenim nagaznim i nicanje je uvek lošije nego kod Nodeta sa livenim v točkovima. V točak bolje pritisne seme. Gumeni točak je bolji za laka zemljišta i u vlažnijim uslovima.
Al kad je imalo vlažno nahvata tvrdo, valjak napravi.ja sam ove godine stavio tj dobio sa mašinom koju sam kupio 8 kom,ali iskreno ni meni se ne sviša ništa posebno.Ako nema zagrtače ili ako su krivi ništa od tog posla.Ja bi moje rado prodao.

Јако лепо урађено.,колега хвала што сте ово објавили. Било би лепо и корисно кад би могли овако детаљно да видимо и остале турске сејалице.Сејалица има нека занимљива а једноставна решења, мислило се кад се радило ,детаљно и темељно културна сејалица нема шта.

Zaboravio sam da dodam da joj je još jedna velika mana kratki markeri koji se ne mogu razvući da beleže na sredinu traktora!!Planiram ih produžiti sledeće sezone prostim cev-u-cev sistemom.

Cudi me da nisu stavili mazalice barem na palelogram, tu bar ima stalnog rada. Kod mene na ozdokenu mazalica na svakom sirokim tocku nosacu baterija,i mazalice na nosacu nagaznih tockova. Mazalice na lezajevima pogonskih tockova. Mazalice u svako gornjem kucistu pogona.doduse tu je i razlika jer je kod mene pogon preko kardana.Mazalice na osovini nosaca markera.Mana kod moje je sto sam covek ne moze da promeni seme sam,kod tebe je to mnogo bolje uradjeno sa tim kacenjem lima za ispustanje semena. Mana je sto nisu oba tocka pogonska , vec samo jedan. Ostalo manje vise isto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cudi me da nisu stavili mazalice barem na palelogram, tu bar ima stalnog rada. Kod mene na ozdokenu mazalica na svakom sirokim tocku nosacu baterija,i mazalice na nosacu nagaznih tockova. Mazalice na lezajevima pogonskih tockova. Mazalice u svako gornjem kucistu pogona.doduse tu je i razlika jer je kod mene pogon preko kardana.Mazalice na osovini nosaca markera.Mana kod moje je sto sam covek ne moze da promeni seme sam,kod tebe je to mnogo bolje uradjeno sa tim kacenjem lima za ispustanje semena. Mana je sto nisu oba tocka pogonska , vec samo jedan. Ostalo manje vise isto.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Na paralelogramu su plastične biksne,tako da i da stave mazalice ne bi nešto puno smanjilo habanje.Isto je tako i na nosaču markera.Dok na primer i mene čudi zašto nema mazalicu na nosačima kopir točkova??Tu je bronzana čaura.Možda ću tu staviti mazalice.
Kako misliš nisu oba točka pogonski?Oba jesu,samo svaki pogoni svoju menjačku kutiju i mnogo bolje kopiraju teren nego dva fixni točka .

Kod Lord Ogya je samo jedna mjenjačka kutija, to je mislim htio reći. Kako se gasi red tu dok je pogon preko lanca?

Sto su obrisani postovi?
Kuhn planter 3. Slikacu I kukuruz ako budem u prolazu.
098c4a1946071fae729c2a24b6a4bc1b.jpg

Nazad
Vrh