Pneumatske sejalice za kukuruz

Imajte na umu da je novo-novo.Pa i kineska sejalica da je,nećete staviti ključ na nju 5 god min.
Ja sam na svojoj novoj turkinji prvi dan morao brusilicom rezati višak dijelova, drugi dan pukne crijevo od markera, treći dan je bila gotova sjetva.
Nisu to strojevi za ozbiljan posao.

Ja sam na svojoj novoj turkinji prvi dan morao brusilicom rezati višak dijelova, drugi dan pukne crijevo od markera, treći dan je bila gotova sjetva.
Nisu to strojevi za ozbiljan posao.
To više zavisi od osobe.I ja sam precizan i svaka sitnica me bode u oko.Ali sad baš da nije za ozbiljan posao to nije tačno.Pa zar je Olt,Imt za ozbiljan posao pa opet svi su sa tim mašinama radili.Ja verujem fabrici ali,više verujem samom sebi.Sve sam šrafove proverio pre setve samo dva sam dotegao.Remen za turbinu mi je Optibelt,Lanci Skf,stop svetlo Led Samsung..Toliko o tome da nisu profi
mašine.Srafovi su kao i svuda China.

Zna se dobro šta je kvalitet!!!!
Bolje prava polovna nego smeće nova!!
Ja tako vidim stvari bar u pravu pouzdanu mašinu mi nije žao da uložim!!!!!!
Pomodarstvo je bilo kupovat nove!!!
Gde Nodetka nemože da useje to nije za setvu i kraj priče!!!!
Majevica je POLU PROIZVOD kao i većina jeftinih sejalica!!!
Nema tu u poredjenju sa nodetkom ni boljeg sklopa ni ništa bolje
Tako su svi leteli i prskalice da kupuju niskocenovne sa šasijom od 1,2mm zid cevi, krila se raspadaju, nosači dizne pucaju, a stare RAU sajlašice 330_440_600l još uvek niko pokidao nije!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Znaš kako ja na to gledam.Ljudi se odlučuju na nove ili polovne savremenije mašine jer im je više pun kufer šarafanja i borbe sa delovima iz male privrede.Šta vredi što je deo za Nodetku dostupan na trafici kada ti moraš da zebeš i stalno misliš kad će nešto otkazati a da pri tome nosiš punu kutiju ili sanduk za delove na njivu da ti se nađe kad opauči zupčanik u gornjem ili donjem kućištu.

Može sve sem drvenog šporeta i gvozdenih drva.Dešavaju se razne gluposti tokom prolećnog perioda tipa loša predsetvena priprema, tanjiranje, suša, ovo, ono a setva se obavlja jednom i treba joj posvetiti dosta pažnje da ne bude fijasko na kraju.Ja ne kažem da Olt i Nodet ne valjaju već samo aludiram na to da nemaju uvek svi idealne uslove i lepo sipko zemljište pa moraju da se prilagođavaju uslovima.Ovog proleća svi smo videli kako vreme može da napravi sex u 'ladnoj vodi dok si rek'o ašov.

A šta može da crkne kad su delovi za full fulova remont sve novo 600e za 4 reda
Od osovina paralelograma do kraja

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Mi nasu remontujemo posle 4 sezone. Ove godine stavljeno sve novo, crkao jedan plasticni zupcanik u gprnjem kucistu i jedan u donjem.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Агрију сам купио 2014 посејала је до сад око 800кј сунцукрета,кукуруза,соје....Замењене чауре на погонским точковима,ланац на мењачу,један пар плоча за соју,улагачи,и да сет горњи у мењачу јер се средњи ланчаник нај више користи тј соја кукуруз па је изгубио корак.Остало све стоји као пушка....

Dodju. Odete na njivu i oni je puste u pos'o i eto seje ali uvek to bude grubo podešavanje. Onda posle ti odeš u neki "pesak" a ona ne seje ko na njivi gde ste je pustili u poso. Pa sutra dan padne kiša a prekosutra daj da se završava setva, malo vlažniji uslovi, a ona opet ne seje kao prvi dan kad su bili serviseri. A onda dogodine zasuši pa opet drugačiji uslovi za setvu pa opet ne valja... I tako, bili serviseri, namestili je a ona posle ne valja....

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Aj ako ti nije problem, napisi sta dostelavas na tvojoj diskosnoj na svakoj parceli, da ne bi imao odstupanja od zrna do zrna, posto nemam diskosnu, a kolega ima istu sejalicu kao ti.

Nazad
Vrh