Pneumatske sejalice za kukuruz

Kvalitet setve se ocenjuje prema standardu ISO (1984) 7256/1, pa ako se najmanje 99 % semena nalazi u granicama više od 0,5 do manje od 1,5 od zadatog rastojanja, onda se to smatra za preciznu setvu. Dozvoljeno je da se do 1% semena ukupno može naći do granice od 1/2 od zadatog razmaka (duplo mesto) i na rastojanju većem od 11/2 (prazno mesto), 21/2 dva prazna mesta, 31/2 tri prazna mesta. Ocena kvaliteta ostvarenog rasporeda semena u redu na osnovu standardnog odstupanja prema DLG (Deutsche Landwirtschafts- -Gesellschaft - Asocijacija poljoprivrednika Nemačke) data je u Tab.1.

Vec sam pisao ali kad je tema ta vredi ponoviti. Kupio covek kod nas Gaspardo visoki setveni aparat, sejalica placena 20k evra pre 10 godina. Sejali sa njom 2-3 godine i prodali je. Soju i nekako. Kukuruze i repu nikako. Sada vidim da kukuruze seje sa Nodet 6r, a ima novaca moze kupiti 2 Vaderstadt.

Ja bih sve te što se žale na raspored kod gasparda, matermaca, vederstata i ostalih zvučnih imena pitao je li iko od njih seo i pročitao uputstvo za pravilno podešavanje istih. Možeš imati svemirsku sejalicu ako se ne podesi i namesti kako treba neće ni ta sejti kako treba. Lični primer, ja sam tek jesenas skontao da na kombajnu imam odstranjivač osija, a od 2011 se jebavam sa čišćenjem sabirne ravni sve se nabije skroz gore na početak...
Ja mojoj gaspardo kad zadam razmak po tablici na 21,4 cm ona poseje na 21,4 cm. Nadje se tek-tek ponegde da ima malko odstupanja ali je to jako mali procenat. Proveravao sam metrom...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Па то ће бити није само довољно имате паре и купити .Мало ми је невероватно да једна Гаспардо не може да посеје како треба не верујем у ту причу

To su sve svetske firme i ozbiljne firme koje ulažu u razvoj tehnologije. A to znači da sve što ode na proizvodnu liniju i do krajnjeg kupca prvo provede sate i sate na njivi. Pa kad prodje sva testiranja onda može u proizvodnju.

Kad kupite novu sejalicu, jel ne dođu serviseri da je našteluju kući i puste u pogon i ujedno pokažu kako se rukuje sa njom i šteluje?

Nosim ja 2 metra uvek pa opet zaje**m.
Štelovao sam pre mesec dva dana hidrauliku na Rakovici da mi ne stigne tarup tj noževi na zemlju, zaboravi ja to i zakačio sejalicu.
Kkad gledam odnazad ona lepo u zemlji točkovi na dubini samo gas. Pre neki dan ona u zemlji ja se popnem na gredu kad tvrdo, stoji ona na određenoj dubini, neće da nalegne poluge nisu slobodne, opaaa šta je sad?? Juče obiđem sve, Ademović je mala maca za mene,kad se nisam šlogirao, ja zajebo 75 kj suncokreta i kukuruz, 30 i nešto soje posejano nisam smeo kontrolisati. Sklop od 65% - 90%.Seme je tu ali nije iško gde jectrebalo kako je traktor išao tako je ona kopirala nije nalegla. Prvo sam spominjao člana Borka Jagodinca što me i naučio da drndam hidrauliku., Ostalu setvu odlažem dok se ne smirim ili ne padne kiša.

Kad kupite novu sejalicu, jel ne dođu serviseri da je našteluju kući i puste u pogon i ujedno pokažu kako se rukuje sa njom i šteluje?
Dodju. Odete na njivu i oni je puste u pos'o i eto seje ali uvek to bude grubo podešavanje. Onda posle ti odeš u neki "pesak" a ona ne seje ko na njivi gde ste je pustili u poso. Pa sutra dan padne kiša a prekosutra daj da se završava setva, malo vlažniji uslovi, a ona opet ne seje kao prvi dan kad su bili serviseri. A onda dogodine zasuši pa opet drugačiji uslovi za setvu pa opet ne valja... I tako, bili serviseri, namestili je a ona posle ne valja....

Ja bih sve te što se žale na raspored kod gasparda, matermaca, vederstata i ostalih zvučnih imena pitao je li iko od njih seo i pročitao uputstvo za pravilno podešavanje istih. Možeš imati svemirsku sejalicu ako se ne podesi i namesti kako treba neće ni ta sejti kako treba. Lični primer, ja sam tek jesenas skontao da na kombajnu imam odstranjivač osija, a od 2011 se jebavam sa čišćenjem sabirne ravni sve se nabije skroz gore na početak...
Ja mojoj gaspardo kad zadam razmak po tablici na 21,4 cm ona poseje na 21,4 cm. Nadje se tek-tek ponegde da ima malko odstupanja ali je to jako mali procenat. Proveravao sam metrom...

Ja kad sam pisao da mi gusi osje na sabirnoj niko mi ne veruje xd.Kako izgleda taj odstranjivac osja i gde se nalazi,sta tacno radi?.

Imam te mušterije što nose špahtlu i metar pa čeprkaju zamnom sva kolena ogule
Oštar ulagač daje mnogo bolji sklop!!!!!!!
Niska brzina 6-7km i nema da brineš!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Metar sam nosio dok sam imao Bekericu,a od kada radim nodetkom previse verujem onoj tabeli pa kad god zafali semena jbem mamu maminu onom sto ju je stampao!Kao i ove godine i cvrsto sam resio da odem i izmerim rastojanje u redu sad kada je nikao!

Nosim ja 2 metra uvek pa opet zaje**m.
Štelovao sam pre mesec dva dana hidrauliku na Rakovici da mi ne stigne tarup tj noževi na zemlju, zaboravi ja to i zakačio sejalicu.
Kkad gledam odnazad ona lepo u zemlji točkovi na dubini samo gas. Pre neki dan ona u zemlji ja se popnem na gredu kad tvrdo, stoji ona na određenoj dubini, neće da nalegne poluge nisu slobodne, opaaa šta je sad?? Juče obiđem sve, Ademović je mala maca za mene,kad se nisam šlogirao, ja zajebo 75 kj suncokreta i kukuruz, 30 i nešto soje posejano nisam smeo kontrolisati. Sklop od 65% - 90%.Seme je tu ali nije iško gde jectrebalo kako je traktor išao tako je ona kopirala nije nalegla. Prvo sam spominjao člana Borka Jagodinca što me i naučio da drndam hidrauliku., Ostalu setvu odlažem dok se ne smirim ili ne padne kiša.
Ja sam ADAMOVIĆ, Ademovići su uglavnom zvezdaši... :nono: :haha::haha::haha::haha::haha:

@talianu kod mene na traktoru treba otključavati EHR hidrauliku svaki put kad ga upalim.
Mrdaš ručicu za dizanje i spuštanje, i točkić za podešavanje visine.
Idem ja sijati zadnju parcelu, i to baš uslužno jednom prijatelju.
Vozim se gore-dolje, a elektronika sijačice brljavi, pišti i javlja da redovi ponekad ne siju.
Reko- valjda zeza sunce, jer čuo sam da u večernjim satima zrake sunca ometaju rad senzora, a taman je bilo kasno popodne.
A u stvari, točkić za visinu nisam spustio skroz do kraja, traktor je sijačicu nosio na polugama, i njeni kotači ponekad nisu doticali zemlju pa nije sijala.
Bit će belaja.

Nazad
Vrh