Pneumatske sejalice za kukuruz

Najveci sou sam video 2018 kada secernu repu jedno 200ha radnici posejali u suvo kod naseg tajkuna. Zalomilo se susno prolece to nije niklo do juna nista dok kise nisi pale. Nisu prskali cekali da izadje korov raste, posle cupali, spartali itd. Nije bilo svrhe ni presejati jer je vlaga pobegla i suvo a i prognoza je 2-3 puta javljala kisu pa kada se primakne oni smanje na 2-3l pa i to ne padne itd.
2019 i ove godine im je niklo 100% sve. Valjda posle toga kontrolisu svaku njivu svaki prohod.

A za Gaspardo sta se tu desavalo ali svi moguci serviseri su bili i stelovali. U repi je imala problem da seme ostaje u slabom kontaktu sa zemljom i da nice nejednako. Vec par godina repu seju Majvicom raonik a kukuruze Nodetkom. Da li izbor nagaznih tockova, diskova za otvaranje reda ili cega vec nije bio prilagodjen nasem zemljistu ne znam.

@talianu kod mene na traktoru treba otključavati EHR hidrauliku svaki put kad ga upalim.
Mrdaš ručicu za dizanje i spuštanje, i točkić za podešavanje visine.
Idem ja sijati zadnju parcelu, i to baš uslužno jednom prijatelju.
Vozim se gore-dolje, a elektronika sijačice brljavi, pišti i javlja da redovi ponekad ne siju.
Reko- valjda zeza sunce, jer čuo sam da u večernjim satima zrake sunca ometaju rad senzora, a taman je bilo kasno popodne.
A u stvari, točkić za visinu nisam spustio skroz do kraja, traktor je sijačicu nosio na polugama, i njeni kotači ponekad nisu doticali zemlju pa nije sijala.
Bit će belaja.
I kod mene isto na Fendtu potrebno je resetovati hidrauliku pri svakom startu traktora,ali kod mene je dovoljno samo ručicu za podizanje spuštanje pomeriti gore-dole,ne diram regulator dubine.

Што се тиче прецизности у реду ни једна не може прецизније да посеје од Бекерице али кад је у топ стању или кад су биле нове то старији чланови знају....остало о њој нећу да комемтаришем али прецизносту у реду за то скидам капу.

Daleko sam ja od tog fenseraja.Gledam sklopove kod nas koje su sejale Nodetke, Maje, Mascar, Gaspardo, Monosem i sve je to tu negde, možda nije lepo na oko kada nikne ali ne postoji idealno(kao žena 😂).Lično za moje uslove i potrebe od Majevice bolja ne treba a samo zbog toga što je kadra da poseje u tvrdo.

Nisu lose ni te turske a nisu ni skupe nove sa povratom, al brine me nabavka delova. I ovako sam vikend poljoprivrednik radim ili posle podne ili vikendom kad delovi ne rade.
Gledao sam pre ovog poteza neke turske sa povratom dodje oko 3000e nova,al opet... ne znam ni sam.

Nisu lose ni te turske a nisu ni skupe nove sa povratom, al brine me nabavka delova. I ovako sam vikend poljoprivrednik radim ili posle podne ili vikendom kad delovi ne rade.
Gledao sam pre ovog poteza neke turske sa povratom dodje oko 3000e nova,al opet... ne znam ni sam.
Nema tu šta zafali što nema kod nas u gvožđari.Osovine prenosne su šestougaone,lančanici kineski ili turski sve jedno i to ima u slobodnoj prodaji,lezajevi u standartu,biksne na paralelogramu plastične.Jedino što treba fabričko to su plastični prstenovi na setvenim pločama i gume na kopir i nagaznim točkovima.

Kod nas u sezoni nemaš metalostrugara koji će ti odmah uraditi i napraviti potreban deo.Ko ima strug kod kuće može da se igra do besvesti dok u suprotnom rinaka.

To je relativno, može da bude tako a i ne mora.Rođak je menjao komplet turbinu na novoj Gaspardo sejalici jer su se raspali ležajevi i napravili njesra, sreća u garanciji.

Nemoze toliko baciti zemlju markir.Pogotovo na 70cm razmaka red od reda
Može i te kako. Kad zapadne do osovine a brzina 8 km/h bude zemlje i do pola metra od reza. U idealnim uslovima red ide na 35 cm od reza markira, a kad se ispravlja pravac bude to i dosta bliže. Tako da lepo zahvata red po toj izbačenoj zemlji.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh