Pneumatske sejalice za kukuruz

Jasno mi je za sad, svejedno necu ovih dana raditi, ali cisto da se pripremim posto mi to predstoji 99%.
Koju cev-gredu i koliko dugu ste ubacili u gredu sejalice ?

Razmisljam da ne kupujem hidro klip posto su dosta skupi, da iskoristim 2 hidro klipa markera,valjda su dovoljno jaki.

Primetio sam jedan problem kod moje gaspardo sejalice, to jest uspeo sam da skontam do čega je problem. Elem, tokom sejanja znam da je svo seme išlo u vlagu. Kada krenem da sejem njivu odma prvi prohod posle 15-tak metara stanem i proverim dubinu setve. Posle nicanja primetim da ima redova u kojima fali po nekoliko metara ponika. Otkopam i nadjem seme i stoji u suvom. Detaljnijim pregledom parcele ustanovim da su ti redovi gde fali uvek izmedju tragova traktora. I na kraju shvatim da, pošto mi markir beleži na sredinu traktora a na markirima nemam graničnike za dubinu, gde je markir upao dublje i bacao puno zemlje u stranu onda je po toj zemlji išao red. I naravno kad ide po toj nabacanoj zemlji onda useje u onu ispod gde je suvo. I kad je vreme ovakvo bez kiše onda imam tih faličnih redova. Naravno u prvom prohodu kada proveravam dubinu nema markira pa sve seju u vlagu. Posle ne proveravam a nisam razmišljao o ovome. Za sledeću sezonu moramo nabaciti graničnike na markire...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Ako mozes samo ih ispravi da nebudu puno ukoseni i nikakvi granicnici netrebaju.Ako stavis granicnik a sejalica se nakrivi razor i slicno markir nece ici u zemlju

Jasno mi je za sad, svejedno necu ovih dana raditi, ali cisto da se pripremim posto mi to predstoji 99%.
Koju cev-gredu i koliko dugu ste ubacili u gredu sejalice ?

Razmisljam da ne kupujem hidro klip posto su dosta skupi, da iskoristim 2 hidro klipa markera,valjda su dovoljno jaki.
Nije cev .Varili smo dva U profila ,koji su malo skraćeni pošto je cev 100x100 a ovde treba 100x98.Imaš slike negde u ovoj temi.Mi smo ovaj klip platili 5500 dinara +creva .

Znaci klip sa 80-100cm hoda da trazim dvosmerni ? U profil je radio i Mladen 87 umesto cevi.
E sad ova sto ja merkam vec ima 2 menjaca, njoj mozda i ne moram taj teleskopski sistem ubacivati za pogonske osovine, Mladen87 mi rece da je resio tako sto komade osovine vadi i nosi u kabini. Trenutno mi najveci problem de doneti sejalicu u cije dvoriste, posto je greda oko 6m sirine.

Ako mozes samo ih ispravi da nebudu puno ukoseni i nikakvi granicnici netrebaju.Ako stavis granicnik a sejalica se nakrivi razor i slicno markir nece ici u zemlju
Ako ih još malo ispravim sila ih tera u kontra stranu i onda ništa ne beleži. I ovako hoće nekad kad krećem i dok je tvrdje da markir ide u konrta stranu dok ne udje malo u mekše pa ga zemlja vrati u pravac. Takav je sistem kod gasparda osovina markira ulazi u cev i osigurava se standardnim osiguračem na preklop koji prolazi kroz rupu na cevki i kroz rupu na osovini. Tu ništa nije pasent i ima lufta pa se ne može baš uštelovati u picinu dlaku...

Ako ih još malo ispravim sila ih tera u kontra stranu i onda ništa ne beleži. I ovako hoće nekad kad krećem i dok je tvrdje da markir ide u konrta stranu dok ne udje malo u mekše pa ga zemlja vrati u pravac. Takav je sistem kod gasparda osovina markira ulazi u cev i osigurava se standardnim osiguračem na preklop koji prolazi kroz rupu na cevki i kroz rupu na osovini. Tu ništa nije pasent i ima lufta pa se ne može baš uštelovati u picinu dlaku...

Napravis od flaha recimo 30mm sirine obruc I priheftas ga sa unutrasnje strane tanjira i tako ga ogranicis koliko duboko moze da ide

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Stavlja se sa spoljne strane markira obruc,koji se pricvrsti na srafove sto drze tanjir.
Na Olt nije dobro stavljati one male raonike,sto sklanjaju dzombe,ako naidje na neki breg ili uzvisenje,zabode se i iskrivi komplet bateriju.

Napravis od flaha recimo 30mm sirine obruc I priheftas ga sa unutrasnje strane tanjira i tako ga ogranicis koliko duboko moze da ide

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
To je i u planu da se napravi samo kod mene ima na disku 4 rupe namenjene za taj posao. Da može biti montažno demontažni...

Nazad
Vrh