Pneumatske sejalice za kukuruz

Dok se ne napuni semenom verovatno nikako, i ja ne vidim poentu pratiti kamere stalno, ovako zvucni signal koja baterija ne radi i dalje nema sta da te zanima

Zašto izlaziš?
Godinama sam sejao bez kontrole setve samo je izvučem na put i vidim jel sve 4 baterije bacaju
A markire sam držao oba spuštena
Ugradio sam zadnjih godina 6_7 kontrola iz agroelektronika i OK rade

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

a sta ja znam ,da prekontrolisem ,jos sam svez u svemu tome pa da ne za*ebem nesto .sutra imam dosta da sejem pa cu da spustim oba da ide brze.

Ne znam kako link da okacim , kucaj u dz zetor6011 i nodet

6559461a03df8a2402a82bac991853f4.jpg

Pozdrav svima,ja sam Aleksandar,interesuje me da li je neko sa Nodetkom sejao uljanu repicu na medjuredni razmak od 50cm i koje su ploce promera i koliko rupa

Ova godina mi je dvadeset četvrta od kako sejem,nikad nisam sejao da su oba spuštena. Znam da ne smeta kad su oba spuštena,ali nekako ne volim tako da radim...

Poslednja izmena:
Ja od kako sam kupio sejalicu spustim oba i gas. Probao sam u pocetku sa starim markerima sto se izvlace iz grede, smorilo me posle prvih par hektara da se okrecem na svakom kraju da prebacim marker. Posle toga odradim drugacije markere poskidam mehanizam i samo vatra, narocito se ne okrecem ove sezone kako sam ugradio kontrolu setve.

I ja radim sa oba spuštena,svakako onaj što ide po posejanom ide po tragu traktora-sejalice i malo podiže zemlju da ne bude sabijena.
Što se tiče praćenja mislio sam da ih izvlačim da bih pratio sredinom traktora ali sam odustao zbog situacija gde se njive što moje što tuđe graniče sa obalama kanala,bandera i sl. pa bih bespotrebno gubio vreme uvlačući markire i ponovo vraćajući iste na meru.

Meni je bio malo problem sa oba spuštena jer je na ferguli nizak kardan, a da bi oba digao morao sam skratit vertikale pa kardan baš gadno slomljen stoji!! A mušterije skaču po mozgu da vadi
Skrpio sam LOW COST vazduh i radi već 10_12g
Prekidač žmigavca dva ventila od plina od auta klip od rabe brze spore i malo gvoždja
Napravio one makaze i kad okrećem oba su dignuta!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Viđao sam da 539 nosi Maju 4 reda ali ovom 577 je daleko lakše i manji je potrošač garantovano.
Kupe ljudi veći traktor pa je odmah neophodan i dodatni trošak za adekvatnu priključnu mehanizaciju i tu onda nema kraja.

Nazad
Vrh