Pneumatske sejalice za kukuruz

Zamena za rakovicu😀
Mislio sa gursusom pa odustao.Zamenio klip i cilindar hidraulike.Teska mu je maja.
Ovako daleko lakse cak ni u tockove vise negledamo😀.Seje se na 1000o tako da je potrosnja manja nego sa rakovicom.Dogodine ako ne uzmemo jos jednu sejalicu prosirujemo kao Kiraj

Da nije maxicorn sejalica?
Samo je pre farbanja pisalo na kutijama PNEUMASE
Ko je proizveo ne znam nema plocice svakako je matora pa je otpalo zasigurno.Ali ja je nosim sa t40 rusom i na njegovom broju obrtaja drzi zrno na ler gasu.Predpostavljam da je i namenjena za starije traktore i one koji imaju manji broj obrtaja kardana jer sve koje sam ja imao priliku da gledam u radu tipa olt nodet koje se vuku kod nas ljudi rade na vise sa pola gasa rucnog na IMT.Ja sam iskreno kad sam je uzeo imao ambiciju da doradim osocinu sa remenicom da je ubrzam tj kardan da ubrzam nisam verovao da ce je rus drzati u obrtajima da turbina drzi zrno.Prvo sam je zakacio na dvoklipca Stajera koji ima 460 obrtaja kardana i on je drzi tj drzi zrno neverovatno do samog lera.Kako pojma nemam ali ne moze stajer da je podigne.I rus ima sta da podigne konstrukcija je kao tenk po ovoj glavnoj cevi predpostavljam da je imala jos dve baterije jer je sad dosa ram sirok nisam hteo da je skracujem.

Koje turske sejalice su kopije Gasparda, i da li možda znate ko su im zastupnici kod nas? Radi se o tome da su jednom kolegi potrebni neki delovi za Gaspardo diskosnu sejalicu, ali su originalni delovi jako skupi pa da se raspitamo kod zastupnika ovih kopija o zemenljivosti delova i cenama.

Traži namenske ulagače jel?U Almexu komad iz originala košta 10.740 dinara.Ovo znam jer sam skoro tražio jednom rođaku.

Sem aluminijumskog kućišta setvenog aparata, ploča, prenosa kardana i verovatno kućišta kardana, nema tu ništa sličnog....mislim da im samo jedna firma lije i pravi ta kućišta kao gaspardo, ostalo svaka štanca kako hoće.

Nisam se čuo sa tetkom ali mi se čini da su našli u VGP nešto jer sam slao slike potrebnog dela Dejanu iz VGP-a na Viber.Jedino da ti pošaljem tetkov broj telefona pa da se informišete iz prve ruke kako su oni to rešili da ja ne lupetam bez veze.

Navarivaj ih!!!!! Evo ja baš radim jedne za disk Maju
Pojedeni do kraja ko upaljač široki
593586d437b036d2a38caca424000ea6.jpg
226cc52439baf1d9b8940eca5d100a42.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh