Pneumatske sejalice za kukuruz

Evo kod mene, dvosmetni klip i takozvani sistem makaza, veoma prosto. Ne moze do kraja podici marker ali dovoljno da obidjem banderu a da ne moram silaziti sa traktora i sklapati ga skroz
I senzor namesten da meri povrsinu i km/h
33dc05c98cc819fc3fde0c4d60d8c3b9.jpg
c64ff0422ce638cd4280ee3cda273288.jpg
0e1cd2d5d56e67cb678a881504422d9d.jpg

Uzgred jedno pitanje, jel ima negde u Subotici da se kupe ploce za soju?
Verovatno necu mrdati od kuce nigde narednih dana, puno posla imam a burazer je gore do utorka-srede pa bi mogao da mi uzme ali ne zna ni jednu radnju...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Attila, kad izadjes na kraj podignes marker i kad se okrenes na istoj rucki spusti drugi? A kad hoces isti ?

Da na istoj ručki spustaš npr. izađeš na kraj pa podigneš oba stoje vertikalno i kad hoćeš isti da spustiš koji si podigao moraš ovaj drugi da spustiš do pola pa vratiš i spušta koji je prvo bio. Jednostavno za rukovanje i uvek se okrećeš sa oba podignuta markira.

Markiri rade kao na Majevici,dva creva idu od hidraulike do "kocke" kaoja ima isti princip kao na plugu obrtacu,i sa kocke po dva creva na markire,kad podignes markir kocka prebaci na drugi dok se opet ne podigne nazad,drugar je to ugradio na Nodet,kupio u Majevici msm da je oko 14,000.
Kod mene je cista hidraulika,posto imam 6 izvoda za hidrauliku,pa mogu 4 creva.

Tako je i nije. Može se "naterati" da spusti oba, doduše jedan po jedan, ali može da ih podiže oba odjednom.

Zar nije najjednostavnije dva jednosmerna klipa na markirima i dva creva, spoje se oba na jednu rucicu, dizu se jedan po jedan po izboru, moze jedan da radi, mogu oba..nista specijalno

Samo dva izvoda su potrebna. Ili ako si dovoljno mastovit moze i sa jednim uz pomoc one kocke sto se koristila na starim jednorednim beracima da biras hoces da ide ulje u levi ili desni..

Rista, a ako imaš i hidro gredu?
Ta kocka na Maji npr je stavljena da bi omogućila rad sa traktorom koji ima 2 para izvoda, kao što je imt 577 i sl. jer nema svako rusa 82-ku koji ima 3 para izvoda. A da ne pričam o Rakovici koju ja imam. Fabrički jedan par izvoda a jedva sam uglavio Petoletkin dupli sa 2 izvoda.
Da rezimiram. Kocku na Maji dobijaš fabrički da možeš raditi sa 2 ali ako imaš 3 para kocku naravno eliminišeš. Jedino ako si sado-mazo pa voliš da se patiš kod svake bandere, ograde, komšijske njive onda ostaviš.
--------------------------------
Talianu, na svakom kraju preusmeravam ulje sa onom 17-kom.... Navikne se brzo.

Ajme meni i ovako sam šokiran.Taman sam se ponada i nabavio dva klipa za dve sejalice ali ostaću za sada na vazduhu,kad zapne malo pomognem rukom.

Ne očajavaj, kod mene je tako ali nisam rekao da tako mora. :)
Možeš ugraditi dodatnu pumpu (volanska od auta) napred kod motora, povezati na razvodnik i vozi Miško!

Slikaću sutra, moguće, taj sam imao na tavanu, nekad hoće nekad neće, vipe neće nego što hoće. Sreća samo malo cimnem rukom i prebaci. Uzeo sam na otpadu dva mala nova klipa baš za markere i ali jbg nikako da stignem.

Ja imam klip od vrata od autobusa,mislim da bi on mogao da prebacuje. Nego nemam prekidač za njega. Zna li neko gde to ima da se kupi?

Da li može kakva slika tih markera koji se skroz dižu na hidrauliku?hod klipa i slika mehanizma?
Nisam to nigdje vidio,a htio bi si to napraviti da nemoram van non stop iz traktora.

Ovako je kod mene-

Jedno crijeevo iz traktorw u razvodnik, odatle po jedno crijevo u svaki cilindar. Jednog klip diže, drugog opruga vuće dolje.

Jel probao neko na tom razvodniku da podesava protok( brzinu spustanja i dizanja) Dal ima ta opcija na njemu?

Nazad
Vrh