Nije samo ni lancanik, nego i lanac mora kraci i duzi, ne moze isti za oba lancanika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uzmi ploce od 96 rupa u 2 reda 4.5mm soju sej na 3-3.5cm ako sejes na 4cm to je retko za 70cm medjuredni razmak neces imati taj broj biljaka po ha,i nemoj da te buni kilaza po jutru na to ne treba gledati neka soja je krupnija a neka sitnija,kilaza ti ne igra nikakvu ulogu samo je bitno da imas broj biljaka po ha. Ako sejes sa 70 rupa na 4cm neces trositi vise od 35-40kg soje po jutru.Prvi put treba da sejem soju nodetom.
Uzecu ploce od 70 rupa, odgovara mi razmak, ali precnik rupe ne znam sta da trazim, koje postoje uopste i koje su najbolje..?
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Na Livac sejalici je to resenoNije samo ni lancanik, nego i lanac mora kraci i duzi, ne moze isti za oba lancanika.
Zapinju na prazno, bez semena i kardan isključen. Popustim vratanca skroz i opet teško ide. Stožer gura ploče na tarni prsten. Vidi se da se napravi zazor izmedju ploče i alu kućišta sekcije. Imam jedan nov stožer pa ću probati koliko ova ploča naidje a koliko metaloradova za kukuruz.Ploče na tarne prstenove vuče vakum, ne bi trebalo da može taj stožer da gura ploče na prstenove. Zato postoji podešavanje koliko će se vrata priljubiti za kućište setvenog aparata. A što se tiče toga da se ploče za suncokret teže okreću nego ploče za kukuruz (nezavisno od proizvođača), to je pre do toga što su na pločama za suncokret manje rupe pa vakum jače priljubljuje ploče za tarne prstenove, pa je samim tim i teže okretanje.
Od koga si kupovao stozere,ja imam isti problem,stozere sam kupio u Metaloradu i njegove sve ploce lepo nalezu imam ploce iz Plameta i nece da naidju do kraja na stozer,manja je rupa na ploci za pola milimetra...Zapinju na prazno, bez semena i kardan isključen. Popustim vratanca skroz i opet teško ide. Stožer gura ploče na tarni prsten. Vidi se da se napravi zazor izmedju ploče i alu kućišta sekcije. Imam jedan nov stožer pa ću probati koliko ova ploča naidje a koliko metaloradova za kukuruz.
Stožeri original Nodet. Kupio sejalicu ove godine. Prodavac ništa nije pipnuo na njoj, samo je oprao.Od koga si kupovao stozere,ja imam isti problem,stozere sam kupio u Metaloradu i njegove sve ploce lepo nalezu imam ploce iz Plameta i nece da naidju do kraja na stozer,manja je rupa na ploci za pola milimetra...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ne zapinju mešači, samo teško ide. Izmeriću ploče šublerom.E to je već druga stvar. Onda si u pravu, do ploče je. Možda su i mešači duži pa oni zapinju. Prisloni jednu na drugu (metalorad i plamet) pa uporedi koliko je manji otvor.
Pretpostavljam da nije. Steglo bi valjda i kukruznu ploču.A nije stisnuo raonik? Ja sam imao taj slučaj na Maji kad je bila nova. Dok je raonik dole, sve ok. Kad ga podignem i stavim osigurač, ploča utegnuta. Sastavio tako i brzo se to namestilo.