Pneumatske sejalice za kukuruz

Ja sam kod mene na nodet sejalicu od 6 reda, umesto postojećeg ručnog mehanizma za prebacivanje ubacio jedan dvosmerni klip od volana sa hodom od 250 mm, povezao na hidrauliku traktora (Zetor 6911) i funkcioniše odlično već 10 godina.

Da li je neko ugradjivao hidraulicni cilindar za markere na olt nodet firme Metal iz Padine? Kakvog su kvaliteta? Vidim da je cena 130 € komplet sa crevima i sajlama.
Ako imaš razvodnik na traktoru uzmi iz mvbvm vršac 100e to je od neke strane sejalice oni skinu kad neko neće hidro markere
Ako seješ malim imt onda iz odžaka sa makazama
A može i na vazduh da se uradi

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Dupli ti imaju na svakom markiru cilindar i svaki puta ga diže komplet gore dok si na kraju, znači jedan digne do kraja, drugi spusti.
Obični hidro ima onaj mali cilindar koji prebaciva markire ko i ručno, jedan malo podigne, drugi spusti da piše po zemlji i moraš ih ručno ići spuštati i dizati prilikom početka i završetka rada, kod duplih je sve iz traktora.

Posto nemam razvodnik na traktoru da idem na hid markire,odlucio sam se da idem na vazduh ,klip je polovan sa postarinom 2000din crevo i spojke 2000din stim što sam dobio vazdušni razvodnik ,a nov je oko 3500din dvosmerni.
DSC-1796.jpg

DSC-1792.jpg

DSC-1797.jpg

Meni su takođe oba markira na zemlji i ne smetaju mi tako. Ali se često desi da kad kod bandere (imam ih na 4 njive) moram da podignem onaj koji je na posejanom ne stajem da ga ponovo spustim kad zaobiđem banderu, i onda na okretanju obično zaboravim za njega, pa se desi da to ne primetim i ceo naredni prohod...

Sta je razlika izmedju duplih hidro markira i ovi klasicnih hidro markira?
Pravi dupli hidro markeri koliko ja znam,mozes podignuti oba odjednom,spustiti,ili pojedinacno,4 hidro creva ,2 za svaki markir,ako su cilindri dvosmerni,ili 2 creva i jednosmerni klipovi a opruge spustaju markire.Znaci nezavisni jedno od drugih.

Pa na našem je jedno crevo a dupli hidro markir i ne može oba da su spuštena ako je jedan spušten onda prvo to podigne skroz i onda spušta drugi. Tako da ni ne treba da se izlazi iz traktora jer oba podigne skroz ako treba neka slika mogu slikati.

Meni su takođe oba markira na zemlji i ne smetaju mi tako. Ali se često desi da kad kod bandere (imam ih na 4 njive) moram da podignem onaj koji je na posejanom ne stajem da ga ponovo spustim kad zaobiđem banderu, i onda na okretanju obično zaboravim za njega, pa se desi da to ne primetim i ceo naredni prohod...
Ali ovi obicni prebacivaci samo malo dignu od zemlje, drugo su ovi veliki full markeri kad se podignu vertikalno.

Nazad
Vrh