Pneumatske sejalice za kukuruz

Evo slika, malo pre samo pokusavao da ubacim da bi bilo jasnije o kakvoj se kontroli radi ali nesto nije htelo.
039ccfa9fe90d07c1516d78abc4d659e.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Isao da probam sejalicu predvece, ide super.
Nego me zeza nesto kontrola..
Kad sam poceo raditi super je sljakala, posle nekog vremena pocela da zeza.
Blinkaju lapice i svira na prekide...
Sve radi super seme ide, sta moze biti?

Jedino može da zeza ako ulazi svetlost sunca do senzora pa poremeti rad zatvori nečim da ne ulazi svetlost

Sutra cu terati ceo dan pa ce da vidimo sta ce biti.
Onaj konektor sa pinovima onim mi se ne svidja i on je prvi na kog sumnjam.

Kakve su Matermacc sejalice generalno me zanima MS 8100 da li neko ima iskustva sa njima?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Pravili mi u Poljostroju u Odzacima,dok je Poljostroj radio jos...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Možeš li ih malo poslikati, da vidim poklopac kako izgleda..... U oltu su dosta skupe, dođe mi da si tako nešto sam napravim..... Dođu oko 55-60€ komad, za standardnu, neznam jel ista za povišenu....

A kakva je Majevica pneumatska 4 reda sa siluminskim setvenim aparatom?
I sta gledati od sejalica, neka preporuka, koje su se najbolje pokazale? Kakva je Agria?

Molim vas,ako ko može sliku postaviti treba mi šema razmaka zrna za ploče 27 rupa olt.Hvala.

Nemam podatke za ploče od 27 rupa, ali ako imaš tabelu za neki drugi broj rupa onda razmake za ploču od 27 rupa dobijaš tako što podatke iz tabele množiš sa količnikom tog broja rupa i 27. Npr. ako imaš tabelu za ploče od 22 rupe, onda razmake iz tabele za 22 rupe množiš sa 22/27 i tako dobiješ odgovarajuće razmake za ploče od 27 rupa.

I sta gledati od sejalica, neka preporuka, koje su se najbolje pokazale? Kakva je Agria?
Raona dobra ali preteška za 539
Diskosna teška i za 549
Dobre su to mašine!! Samo teretne!!!!!!
560_577 su idealni!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kod mene je diskosna, 4R. Posejala dosad nekih 350ha.prve sezone nekih sitnih gluposti, tipa nije stegnuto fabricki pa trazi po njivi..Kupljena u osnovnoj varijanti ja dodao el.k,hidromarkere i depozitore za mikro granulat. Ako se tera normalno (kukuruz 7.5km/h soja 8.5) raspored poput dobrog nodeta, sklop bolji. mnogo teza baterija i useva u 99% situacija. Mane, trenutna cena u odnosu na turske, i recimo danas sam trazio ulagace,(treci za 350ha)
trenutno nigde blize do u Majevici.

Nazad
Vrh