Pneumatske sejalice za kukuruz

Taj raoni sklanjač kako ga nazivate kod nas se koristio samo prilikom setve šećerne repe, jer je tu ulagač manji(Nodet i Olt). Prilikom setve nema potrebe jer je raoni ulagač većih dimenzija dosad nisam primetio ako ima više žetvenih ostataka da guši.

Momo, nema ništa.
Nije planirano da bude takva priprema tj da posle dva gruberisanja bude toliko mase odozgo, ali tako je ispalo. Trebalo je preći jednom sa tanjiračom i jednom sa gruberom i bilo bi mnogo bolje. Čak mi se čini da je lepše izgledalo nakon samo jednog prolaza gruberom, ali babo ni da čuje da je dosta i pređe još jednom..... Mislim da imam sliku nakon prvog prolaza.
Dobro, ne mogu reći, značajno je pomogla i Heva.... Nakon setve sam povaljao njivu jer je seme ostalo na nekih 4-5cm a i vlaga je tu negde bila.

Da li je neko uzimao sinter čaure za Nodet sejalicu od firme MDM iz Uzica? Interesuje me kakav je kvalitet jer su im cene tri puta niže
nego kod ostalih prodavaca delova za sejalice? Firma MDM proizovodi samo grafitne četkice i sinter ležajeve.

Od njih sui i uzimaju pa preprodaju..sad neznam da li je ta fima,ili neka druga, zove se sinter imam i cenovnik,ne mogu da postavim.

Poslednja izmena:
Od njih sui i uzimaju pa preprodaju..sad neznam da li je ta fima,ili neka druga, zove se sinter imam i cenovnik,ne mogu da postavim.
Ima u Uzicu nekoliko firmi koje se bave izradom sinter caura. Malo mi je nelogicno da je odnos cena izmedju MDM-a i Plameta 1:3, Plamet vazi za povoljnog prodavca. U Juselu su puno nize cene pa pretpostavljam da ima vise proizvodjaca i da kvalitet nije isti.

Poslednja izmena:
Nikako mi nije jasno zasto je ovde presecena osovina i napravljen ovaj "amortizer", koliko sam video osovina nije kriva..
a78f80b2434aca72e3c52fdf99653161.jpg

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Možda je pukla, ti mali reduktori moraju biti slobodni, imaju čaurice koje se stežu za nosače a reduktori igraju na njima, da bi iskopirali nepravilnost osovine
Meni je pucala i gornja i donja osovina nzm razlog donje, gornja je namotala sajlu od markira, usejavao do medje pa digao markir
Zavario sam i ide već 7_8 godina

Kod čaura je bitno da su po meri tačne, mrzim ono deljanje RAJBEROM
Ako uhvatim vremena trebao bi na mojoj zamenit osovine paralelograma, i markire piksnovati odtalo je full
Možda je i ofarbati loša joj boja 1979g

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Na sta se misli pod ovim "opseg kotaca"?
d17dbedca7c73a34f5422be514944134.jpg

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Код мене на Агрији кућишта имају луфта овако кад их мрдаш руком док у сејању су утегнута....ево за 4год од како је код мене никад ми штифт није пукао мада ружно ми делује тај луфт.....Чак сам и кућишта отварао зубчаници као нови.

Код мене на Агрији кућишта имају луфта овако кад их мрдаш руком док у сејању су утегнута....ево за 4год од како је код мене никад ми штифт није пукао мада ружно ми делује тај луфт.....Чак сам и кућишта отварао зубчаници као нови.
U kucistu ima piksna mislim da je bakarna ili mesingana,na njoj imas lufta menjaj to jer ce ti pomeriti osu uzubljenja ta dva zupcanika i pojesce ga,to nije neka para,ja sam menjao na jednoj bateriji jer mi je preskakala posto su bili pojedeni zubi

Нема ту луфта,луфта има на самим шрафовима који држе кућишта мада шрафови пролазе кроз чаурице које фабрички имају луфта тј живе....

Nazad
Vrh