Pneumatske sejalice za kukuruz

Plastometal Ruma. Najkvalitetnija plastika.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Agrija koristi njihovu plastiku za prvu ugradnju.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Drugari jel ima neko diskosnu sejalicu i da ima onaj mali nagazni tockic iza samog diska? Zanima me iskustvo sa i bez tog tockica i da li vredi uzimati to kao dodatnu opremu?

Prave diskosni setveni aparat i za Olt-Nodet.
ce4ead2cddb064df609a472f6a48eeb9.jpg

Komsije iz Plameta poceli da rade i ovu varijantu. 100e po bateriji doplata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne zanima me sta je noda ili kako ona seje imam je i znam, nego pitam kolege koji imaju diskosni visoki aparat i razliku sa i bez tockica? I sa konjima moze lepo da se uzore i poseje ako cemo sad da pricamo price!

Sta se palite odmah? Mene zanima koliko tockica i kurcica treba oko jednog setvemog aparata da bi on sejao savrseno??? Olt sam dao kao primer! Nema nista a nice iza nje odlicno, eto toliko je potreban taj tockic. To sa konjima ti je suvisno jer potedjenja radi olt-nodet ce sejati na nasim poljima jos dosta dugo.

Da lije neko vec sejao sa ovim diskovima.(slika koju je postavio matic) i kako to izgleda u praksi?
Kao majevica sa diskovima? Ili kao ona novija nodetka?

Маркетинг и пропаганда разноразних компанија које гурају причу о тим свемоћним сејалицама и сетвеним апаратима.Потребно је само мало воље да се мућне својом главом и многе ствари постају јасне.Наравно да ће увек бити и оних које дубок џеп заслепљује у овом расуђивању па не морају да мисле и размишљају пуно.

Poslednja izmena:
Drugar i ja sejao isti dan, parcela do parcele, on imao taj mali nagazni tocak, njemu je lepse i ravnomernije bilo nicanje, posle nista se nije moglo uociti, tako ni rod na kralju!!!

Ovo je samo diskosni otvarac brazdice za seme,kod te nodetke,dok god sejalica ima raonik ,to nije prava diskosna sejalica,nemojmo mesati neke osnovne stvari.
@steve73 Ako ima ravnomernije nicanje to je automatski i veci rod,to sto ste na kraju imali podjednake prinose je do 999 drugih stvari koji su mogli uticati ali da su zaista oba useva imali iste uslove od nicanja do vrsidbe ,on bi itekako imao bolji prinos.

Nazad
Vrh