Pneumatske sejalice za kukuruz

I sa druge strane ima disk. A mislim da je izmedju ta dva diaka negde zavucen i cistac. Nisam video uzivo sejalicu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mora biti ukošen jer ako dobro vidim ima disk i sa druge strane a svaka diskosna sejalica lepi po vlažnom

Nisam siguran dali ti diskovi mogu da rade bez ona dva gumena tocka kao na maji.Jedne godine nam repu sejala monosem sejalica isto tako bez ta dva gumena tocka sastrane.Gusila se non stop u biljnim ostacima.

Ja sam zvao Plamet da pitam za te diskove,kaze covek da su probali u suvim uslovima da rade sa njima i radi super,dodati su i cistaci diskova tako da nema problema 100e je cena diskova i nov ulagac ide i njihova je montaza...

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Moje misljenje je da to sto su kao izumeli to je sistem kao kod zitne sejacice sa 2 diska,dakle ne vidim smisao ako se radi u obradjeno zemljiste sta ta 2 diska urade sto sam raonicki ulagac ne moze da uradi??
Po meni bolje da su umesto dva puna,ravna diska stavili nazubljene pa da imaju funkciju cistaca zetvenih ostataka e onda bi imalo smisla jer bi onda mogao sejati u redukovanu obradu ali i onda ne direktna setva jer raonicki ne moze da useca sebi mesto u neobradjeno zemljiste.
Rezime....ovako mislim da je samo bacanje para

U potpunosti se slazem sa Rabadzijom. Takav slican sistem ima Majevica i to bas nije najsrecnije resenje. Cesto zaglavi neki zetveni ostatak, a po najpre od kukuruza.

Ima li neko od kolaga neku tursku sejalicu sa visokim setvenim aparatom koja ima zatvaranje sekcija za setvu iz kabine??Interesuje me kako je resen taj sistem?

U potpunosti se slazem sa Rabadzijom. Takav slican sistem ima Majevica i to bas nije najsrecnije resenje. Cesto zaglavi neki zetveni ostatak, a po najpre od kukuruza.
Ne zaglavi nista i nikad na majevici pa cak ni duvan,a kamoli kukuruz.Imam maju od 2004god.Lepo sam napisao malo pre u postu kad nema dva gumena tocka pored diska onda hoce da gura kukuruzovinu.

Ja imam te diskove na Monosem sejalici, nikad mi nisu zagusili. Diskovi idu nesto malo dublje od ulagača, bolje je usevanje ako se seje samo na tanjirano, a i manje se troše ulagači. Sejalica može da useje i u leniju...
Ali, hoće diskovi da prave problem ako je vlažno, jer zagrtači vrate tu zemlju u vrstu, i nagazni tocak sabije, I bukvalno se napravi beton na tim mestima, pa bude problema sa nicanjem. Da imam one V točkove, umesto ovog velikog nagaznog, verovatno ne bi bilo problema. Njih mi je u planu i da zamenim.

Poslednja izmena:
Meni je 2x sejana repa majevica sa tim diskovima. Presece sav brlog i poseje bez problema. Dok raonik trazi da nema zetvenih ostataka ili tek tek po koji to prodje.

Pomaze li onaj mali raoni sklanjac kada ima bas dosta ostataka po povrsini? Tipa ponegdje gomila sojine slame koja se nakupila kod razrivanja ili pripreme.

Bez većih problema posejao sa Majom (bez diskova) oko 15 kj ovako pripremljene njive prošle godine, državna zemlja. Kukuruzi bili ko grom.

Nazad
Vrh