MONTOYA
Član
Nisam baš razumeo, na koji način ispucava seme
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako stavis ruku ispod raonika i okrenes tocak moze seme da ti probije saku.K'o Bekerica sto "upucava" seme.
Dobro je ako prosle probijanja ne vrkne, pa osine po oku.Ako stavis ruku ispod raonika i okrenes tocak moze seme da ti probije saku.
Krsticu, nisam te najbolje razumeo u recenici "vidi se na terenu sta je bolje".
Ako cemo sta ja vidim. Majevica i taj tip sejalica sa raonikom poseje repu i soju za 10+ ako naravno znas da pripremis parcelu dobro. Kukuruz Majevica nema dobar raspored kao nodetka a razlog je sto seme kukuruza nije pravilna kuglica kao soja/repa. Ozdoken i slicne diskosne sejalice se meni ne dopadaju preterano iz razloga sto dok raonik u rano prolece i po delimicno vlaznjikavom moze da radi, diskovi nalepe i zablokiraju se (najgori sceanario) a pre toga se desava da disk vadi vlaznu zemlju i onda nagazni tocak ne radi nista jer se pomesa vlazne grudve nalepe i lose zatrpa seme. Ovo nije rekla kazala to je sve iskustvo iz mog atara i na sejalicama sa kojima sam radio. Diskosna bolje poseje ovratine gde je nagazeno ako je uzglavnica jer disk prosece zemlju za razliku od raonika.
Ako bi nesto menjao to su sejalice koje titan prodaje Optima ili tako nesto, gde je elektronika i nema preklopa kao i upucavanje semena (mislim da i ovo je standard na toj sejalici).
Eto vidite da su i rusi za dijalog... Salim se... Tu di je prokopo nije iza sejao, msm nije bilo u cega da se seje...
Ima li neko da mu je visak da proda bateriju za majevicu sa belom kutijom ali stari tip sa cetvrtastim osovinama. Treba mi jedna da pazarim.
Imam ja,posejm vise od 200 kj godisnje i za dve sezone nije bilo problema.Na proleće bih trebao da posejem oko 3ookjJel ima neko ove pomenute Turske sejalice da nam kaze iz iskustva koji su nedostaci kod njih i kakav je materijal?