Pneumatske sejalice za kukuruz

Gaspardo mt 6 redi fix. kosta 13.500e+pdv i +1.000e+pdv el. kontrola setve ali mi se ona ne dopada, ima je jedan covek u komsiluku i ne svidja mi se kako seje... Nardi i Sola jesu iste sejalice s tim da je Nardi promenio zastupnika i sad ta sejalica kosta oko 1.000-1.300e vise od Sole... Matermacc je otpao zbog cene, kosta 17.500+pdv... Monosem NG oko 18.000+pdv, Kverneland 18.500+pdv... Sfoggia je prihvatljiva oko 14.000+pdv kao i Sola, Ma/ag Presisa xl je oko 13.500e+pdv. Planirao sam visoki setveni aparat a sejem kukuruz i suncokret i mozda soju pocnem. Paore sto mislis da je cista zabluda oko setvenog aparata? Zar nije niski precizniji ali laksi i pravi manji pritisak baterija na tlo, a visoki kontra?

Sto se Gasparda tice a verujem da je i kod drugih sejalica sa visokim aparatom i diskovima isti problem: raonicic izmedju diskova bez 'zavesa' pa seme ni ne stigne da padne na zadatu dubinu kad ga zaspe zemlja iza diskova. U katalogu postoji drugaciji raonicic, ja sam ga menjao i razlika je velika. Kada je seme priblizno iste velicine i tezine, precizna je i sa visokim aparatom. U okruzenju ima svakojakih sejalica i generalno kada je u dobrom stanju sejalica i kada je dobro nastelovana i kada je brzina kretanja normalna, svaka poseje relativno dobro. Kazem relativno zato sto presudan faktor moze da bude kvalitet pripreme i kvalitet semena.

Ceo svet seje sa visokim setvenim aparatom i gotovo sve sejalice veceg kapaciteta su sa visokim setvenim aparatom. Zar su svi oni ludi i rade u svoju stetu, a jedino mi pametni. Kinze je izmislio visoki setveni aparat, a ostali su samo kopirali.

Ako je seme kalibrisano, Ako je brzina realna
Ako je priprema dobra
Svaka sejalica je super!!!
Mislim da je super i MAJEVICA sa diskovima!!!!!
A i NODETKA je odlicna ako je covek koji vozi pedantan i pazljiv i nezan!!!!!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Zar nije Majevica sa raonikom bila 900.000din sa sve pdv? Mislim na 6r sa fiksnom gredom.

Jos uvek je PNEUMATSKA sejalica tipa NODET VRH jos Ako je na lance kao MAJEVICA i ima diskove
Relativno nizak aparat delova u trafici preciznost OK a sta bi vise????/

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Preciznost setve je vrlo bitna ..sejes jednom u toku godine ....
A dalja previranja visoki ili niski glupo je i komentarisati na terenu se lepo vidi stabje bolje.

Jeste Slobo u pravu si, Ameri su ludi i oni nemaju pojma o poljoprivredi. Sta oni znaju sta je nodetka ili maja.

Nisu ludi samo su prakticni ,niski setveni aparat i diskosni ulagaci neidu zajedno. Posto na dosta povrsina neoru i zetveni ostaci su im na povrsini diskovi su jedino resenje. Niski setveni aparat je precizniji i amin ne sto ja kazem nego sto ovaj svet funkcionise po zakonima fizike .

Ma ja ovo smatram pozitivnom raspravom ne svadjom. Setveni aparat je samo deo sejalice ,sejalice nove generacije sa upucavanjem semena su druga prica.Sejalice sa diskovima su kadre da seme poloze na ujednacenu dubinu sto je cesto vaznije [zbog losije pripreme] a nodetke zavise isljucivo od pripreme . Nemojte se ljutiti da nevaljaju nebi ljudi kupovali nove sejalice vec bi koristili stare ali ako se dobro pripremi neboje se ni nodetke

Cena Majevice od 12.200e sa pdv-om koju sam pomenuo je za 6-rednu fix. sa diskosnim ulagacima + 670e za hidr.markere + 560e el.kontrola setve. Mislim da su preterali. Ne kazem da su lose ali bas toliko da vrede ne bih rekao...

Sto se Turskih sejalica tice,meni se najvise svidja Cansa,a i Bodrum je tu negde,pa tek onda Sakalak,Ozdoken itd. Irtem nikad nisam video uzivo pa ne mogu da ocenim. Moj drugar je uzeo Cansu kad sam ja uzeo Gaspardo,skoro da su identicne sejalice,mislim da cak i delovi pasu sa jedne na drugu,u sejanju,nicanju,rasporedu nije bilo nikave razlike,a razlika u ceni je 8000eura

Gledao sam te Turske sejalice, na oko one ne izgledaju loše, jedino što me kod njih plaši jeste kvalitet materijala. Imam Tursku prskalicu i rasturivač, prskalica je super a rasturivač očajan (loš materijal i korozija ga satra) ali to su u odnosu na sejalicu dosta sitne stvari, ovde se ipak radi o ciframa od oko 10.000e pa se s tim ne bih igrao.

Moram da popričam sa nekim ko poseduje sejalice M/ag i Sfoggia i da ih vidim nakon 3,4,5 godina rada kako izgledaju. Ako neko ima iskustva sa tim sejalicama neka napiše... Sola mi se dopada a i kažu ljudi iz sela koji je imaju da je dobra tako da je ona u igri, a za ove dve ćemo videti kad se prikupe informacije...

Jeste Slobo u pravu si, Ameri su ludi i oni nemaju pojma o poljoprivredi. Sta oni znaju sta je nodetka ili maja.

Vidi to sto rase amerikanci je daleko od nas.Jakooo.
Ne mozemo se mi porediti s njima.
Kad se kod nas bude ceo sistem obrade promenio onda cu prihvatiti drugu soluciju.
To ce se desiti kad u dva sela gazdujee jedan.A tada ni nas nece biti.

Nazad
Vrh