Pneumatske sejalice za kukuruz

Sećam se kao klinac stric je kupio novu Panonija Becer kako je ta mašina štepala tj precizno sejala ni jedna nedetka nije mogla tako precizno da seje kao ona,ali isto tako je osetljiva na ne jednako seme,vlažno seme,jako ofarbano itd što nodetka guta.Ne znam kakve su im sad nove sejalice i dali ih uopšte ima???

Mislim da imaju nove još uvek.
Ja sam moju Becker kupio pre par godina u Irigu, bila je u odličnom stanju, ja je samo održavam i dalje. Godišnje sa njom posejem oko 50 ha, nema razlike u rasporedu zrna od bilo koje nodetke. Jedino je osetljiva na vlažno zrno, ne smeta joj ni nejednaka kalibracija kada je sve utegnuton

грунт прави фпм бољевац машине копиране бекер новог типа.
sejalice_glavna.jpg

Nudi mi covek Bekericu u super stanju nije puno nesto radila a nije vec ni dugo u upotrebi,gazda umro sin rasprodaje da neduzim,dao bi mi za 500 eura da li je to puno novca sta da radim?

Kod nas u selu niko nema BECKER i nikad se nisam susreo sa tim sejalicama ali sam slusao od ljudi koji su ih imali da je stvar da neki vazdusni filter bude cist i da su dobri kederi na kutijama i da onda sasvim lepo ide, pricali su za setvu kukuruza.
Neznam kakve su za setvu soje?

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Ja imam NODET ORIGINAL kupljena 1979g posejala BOGA OCA, i privatno i za zadrugu i za VU KARADJORDJEVO i dan danas seje super, Sada jako malo seje oko 100ha godisnje i nemam potrebe da je menjam, raonike( ulagace) navarim sa DUR elektrodom i teraj, trebalo bih opet da izmenjam osovine i caure paralelograma, markiri su na vazduh, kvacila prepravljena na lezaj a u kucistima metalni zupcanici.

Nekad je sejala i 300-400ha dok je bilo 5 masina u selu a atar isti kao sad, a sada nema kuce da nema sejalicu

Da navarim prvi prolaz po gus-u bazicnom a kasnije vise prolaza E-DUR 600 tako da izdignem ostricu 4-5mm, onda naostrim brusilicom to je jako tesko zvoni kamen po DUR elektrodi nece da ga skida, to onda traje 2-3 god onda opet navarim, najvise se DUR osteti od pustanja na beton i kamenja po putu ka sejem spiceve (jezike) pa izvlacim masinu na put.

Jos je bolje sto ocevi ne gledaju sta deca od 36g pisu po forumu!

Sve to stoji ali se potrosi i struje pa ima i rada a na kraju ako poseje samo 100ha godisnje pa i zasluzila je bar svake druge godine da se na nju potrosi 4000 din

A mozda sam i ja zasluzio da odem 3meseca na CUBU pa mi skupo!!!
Ili da vitlam crnkinje na obali SLONOVACE!!!!

Nazad
Vrh