Pneumatske sejalice za kukuruz

Uvijek je problem kada je celicni sraf zavrnut u aluminijum ili neku njegovu leguru, dva razlicita materijala i to je dovoljno za sex. Inbus ne bi trebalo da tako lako oblajzne, jer se on po pravilu radi u kvalitetu i vece zatezne cvrstoce od one za sraf sa sestkant glavom. Uglavnom trebao si uraditi ovo sto je Robert rekao, a razbusivanje ti nikad ne gine.

Ja sam preksinoc oko 23h nocu kompletirao kontrolu setve, nije bilo veceg mucenja.
Jedino vam savetujem da kablove postavljate kada su baterije u radnom polozaju, a masina skroz gore podignuta. Inace ko je izmislio kontrolu svaka mu cast i nije uopste skupa.

Ja sam preksinoc oko 23h nocu kompletirao kontrolu setve, nije bilo veceg mucenja.
Jedino vam savetujem da kablove postavljate kada su baterije u radnom polozaju, a masina skroz gore podignuta. Inace ko je izmislio kontrolu svaka mu cast i nije uopste skupa.

Ciju kontrolu si kupio i koliko je kostala ako nije tajna ??

Jel ima koja firma u Srbiji da bi bila voljna napravit mi ploče za sijačicu ? Znaci odnesem im uzorak i oni naprave po mjeri, odrezu laserom krug i rupe. Treba mi 16 kom pa mi se čini da bi bilo puno povoljnije odnet da mi napravi neko tko radi ploce i ima laser. Laksa je za napravit nego OLTova jer nema mjesece zrna, samo krug rupa za sjeme i isti takav krug za pogon.

Ciju kontrolu si kupio i koliko je kostala ako nije tajna ??
Agrolepetronika nesto ispod 20 000rsd za 4r masinu.

- - - - - - - - - -

Spas je, sad sam dosao sa jutarnje setve pre posla i kad ima usevanja samo ugasim baterije na taster koje nece sejati, to im nije standardna opcija ali su mi besplatno ugradili.

Jedno pitanje zasto mi nodetka seje vise od zeljenog na primer namestim je na 22,5cm,a ona seje na 19-20cm?Skidaci su dobro podeseni posto sam je pratio u radu otac dok seje ja idem za njime i gledam da nenosi po dva zrna.

60 bara? I nije pritisak nego vakum.
60 bara ne moze postici ni nuklearnom fisijom na sejalici

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Na 1700 obrtaja smo probali i drzi 50,a kad se sipa seme,jos lakse ce da postigne.

- - - - - - - - - -

Kad smo je prvo ukljucili,na traktoru je kardan bio na 1000 obrtaja (tako je ostavljen u fabrici) i tada je na ler gasu "vakum" dostizao 35 bara

Jedno pitanje zasto mi nodetka seje vise od zeljenog na primer namestim je na 22,5cm,a ona seje na 19-20cm?Skidaci su dobro podeseni posto sam je pratio u radu otac dok seje ja idem za njime i gledam da nenosi po dva zrna.

Da li je možda skoro nodetka remontovana? Bilo je slučajeva da zupčanici u setvenom aparatu ne odgovaraju originalnim po broju zuba. Ne sećam se sad baš šta je konkretno bilo, tj da li je bio veći ili manji broj zuba od originalnih zupčanika (po kojima je pravljena tabela), ali mislim da sam već pisao u ovoj temi o tome pa može u pretrazi pronaći konkretne podatke.

Druga mogućnost je da su ti mekane gume na točkovima sejalice pa oni prave manji pređeni put za jedan obrtaj.

Broj isejanih zrna određuje broj obrtaja pogonskog točka u srazmeri sa odnosom brojem zuba zupčaničkih parova u celom sistemu prenosa od pogonskog točka do setvene ploče. I to je za zadati prenos nepromenljivo. Ono što je promenljivo je pređeni put pogonskog točka. Izduvana guma ima manji prečnik i prelazi manji put nego kad je punog prečnika za isti broj okretaja točka. Znači manje rastojanje pređe sejalica a iseje isti broj zrna. Znači da zrna moraju biti na manjem rastojanju između sebe.

Ali sare i dalje prelaze isti put,nebitno da li bila naduvana ili ispumpana njen obim je isti, precnik odstupa,ali ona obimom prelazi put. Nesto mi nidje veze da bude tolika razlika zbog pritiska u gumi. Ne kazem da niste u pravu, samo ...

Nazad
Vrh