Pneumatske sejalice za kukuruz

Rasa91
Probaj,samo malo smanji gas,videces sta ti bude vise odgovaralo i po tome radi :ppozdrav:.

Zna li neko koliko treba da buve visina zadnjeg dela raonika na OLT pneumatskoj sejalici. Vremenom su se potrošili pa sam ja navatio ali sada treba da isečem na meru.
view

Evo slike ovde
https://drive.google.com/file/d/0B98yK0_IJr3WTTZ4b2lkYlU1eGs/view?usp=sharing

Sto manje to bolje. Sto veci luft to vise uzubljuje kako netreba.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

A mene bi zanimalo,ti reduktori kod olt-nodetke ,jel treba oni da imaju malo slobodnog hoda ?,ili onim srafovima treba da su bas stegnuti za ram sejalice ,da ne mrdaju.

Ako mislite na gornje aluminujumsko kuciste, ne treba da bude jako stegnuto za ram, ima tamo jedna mala caura, koja omogucava da kuciste malo zivi, i da sraf koji prolazi kroz nju bude stegnut

Drugari potrebna mi je pomoć...Kupio sam elektronsku kontrolu setve za nodet sejalicu. Hteo sam da montiram senzore ispod usmerivača zrna. Usmerivači su pričvršćeni sa inbus šrafom M8 i nikako ne mogu da ih odvijem. Samo na jednoj bateriji sam uspeo da odvrnem šraf i namontiram senzor a ostali šrafovi su mi maltene oblajznuli (rupa gde se stavlja imbus), i ne mogu da ih odvijem koliko su stegnuti,zapekli. Da li je neko imao ovakav problem ili može da mi predloži neko rešenje kako da ih odvrnem? Neznam ni kako da skinem ona vratanca gde se ubacuje setvena ploča. Ona se drže na nekoj šarci kroz koju prolazi neka mala osovinica sa dva mala uskočna osigurača. I ta osovinica je zapekla i ne mogu da je izbijem, odnosno nemam mesta da čukam. Molim Vas za neki predlog...

Sad je mozna kasno...uvek,svaki inbus treba rupu dobro ocistit,pa sa nekim mesinganim ili aluminijumskim cekicem/podloskom par puta dobro udariti.
Pa onda staviti imbus,pa opet 2-3 puta udariti po imbusu dok je na srafu,pa tek onda krenuti u odvijanje.
Sada probaj da nesto navaris na taj sraf,da bi mogao da ih otpustis.

Radio sam to ovih dana,moras skinuti ta vratanca,useci fleksom jednu liniju na inbus saraf i nabaviti udarni srafciger i odvrnuce se :)
A vratanca su kod mene lako sisla al kod drugara smo se mucili. Uglavnom skines raonik sa nosacem jedan 19 i dva 13 kljuc sarafa pa ces imati bolji pristup osovinici odozdo. Skini oba uskocna osiguraca uzmi odvijac prskaj i tuci gore-dole dok se ne olabavi i trebalo bi posle vise njakanja da izadje :)

Послато са FRD-L09 уз помоћ Тапатока

Videću ujutru kako mogu da skinem vratanca. Ja kada bih mogao da skinem vratanca bio bih na konju. Neznam da li osovinica može da izađe na gore a da se čuka odozdo. Mislim da nema dovoljno mesta gore da izađe od lule na koju se kači crevo. A od gore nisam imao pristup da udaram u osovinicu...zajebano jako. Videću sutra šta mogu da uradim. U svakom slučaju puno hvala na savetima i pomoći.

Osovinica se izvlači na dole,od gore ima osigurač koji se skida ako se dobro sećam...dosta je nezgodno za skidanje,mozda ćeš morati da rasklapaš delove koji ti smetaju za izbijenje...

Videću ujutru kako mogu da skinem vratanca. Ja kada bih mogao da skinem vratanca bio bih na konju. Neznam da li osovinica može da izađe na gore a da se čuka odozdo. Mislim da nema dovoljno mesta gore da izađe od lule na koju se kači crevo. A od gore nisam imao pristup da udaram u osovinicu...zajebano jako. Videću sutra šta mogu da uradim. U svakom slučaju puno hvala na savetima i pomoći.[/
Naprskaj sa wd sprejom ili odvijacem, zapeklo je to, kod svih je tako...

Nazad
Vrh