MOMOSARIC
Član
MOžda sijačica postane Enterprajz pa poleti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Krila postavljena na sva 4 raonika, raonici zašiljeni, čekamo da prodju uskršnji praznici i da nestanu jezera iz ponekih njiva i krećemo.. U oranoj zemlji ide bez problema, ali cilj nam je da probamo u neoranoj, jer ove godine ima dosta nepooranih parcela koje će nekima stojati, a ima ponude, tako da želja nam je da prodjemo sejalicom, odozgo totalom i gledamo rezultat tog pokušaja.. Ideja je delimično kopirana sa Cross slot sejalice. Probali smo sa jednim aparatom na prošlogodišnjem kukuruzištu, prezadovoljni smo, slike nemam jer sam ja vozio, a otac ne želi da gubi vreme da slika.
Momo, ovaj Enterprajz mora da leti, ali pod zemljom..
Imam i ja pitanje u vezi ploca za soju, da li da kupim sa dva reda rupa ili jednim (šta je bolje) i da li je potrebno menjati zupčanike za neku od njih? I koliko treba da bude prečnik rupe na ploči od 96 rupa u jednom redu pošto takve već imam ali mi se rupa od 3mm čini malom za soju.
Malko u rikverc,ima na prošlim stranama sve a im i u temi soja 2015
Pitanje je da li je moze nositi?Da vuce moze i od 6 redi.Dali može imt 539p vući majevicu 4 reda,i dali ide teško?
Voleo bih da se ovo ne završi samo na pokušaj... Nadam se da će biti slika sa dokaznim materijalima..Hrabar pokušaj . Direktna sjetva bez diskovnog ulagača teško da će moći . Ta tvoja krilca ako budu išla na toj dubini koju si planira mogu da smanje dosta isušivanje brazdice za sjeme , tako je bar teoretski . Logično ako uspiješ postaviti zrno na datu dubinu i zagrnuti ga zemljom to je to , još ako kasnije bude dovoljno padavina mogao bi biti solidan rod ali sa tim raonikom sumnjam .
Najstarije "notill" sijačice su imale diskove kao na ovoj slici :
Gledam ovih dana kod nekih sejalica je tacno po sred reda na istu dubinu a negde je pored reda.Ugradjujem kutije za djubrivo na sejalicu pa da znam gde da nasadim ulagac,vazno mi je sta praksa kaze.Negde sam cuo da ako ide po sred reda na istu dubinu da djubrivo zezne semePet centmetara pored i ako je moguće pet ispod.
Gledam ovih dana kod nekih sejalica je tacno po sred reda na istu dubinu a negde je pored reda.Ugradjujem kutije za djubrivo na sejalicu pa da znam gde da nasadim ulagac,vazno mi je sta praksa kaze.Negde sam cuo da ako ide po sred reda na istu dubinu da djubrivo zezne seme
A kako se prebacuje?