Pneumatske sejalice za kukuruz

Pankin koliko si ha posejao prošle sezone?Po pitanju kvaliteta delova postavlja se pitanje koliko ko godišnje poseje.Nije isto kada neko poseje do 100 k.j maksimalno a neko nekoliko puta više za sezonu.

I ja sam obicno vidjao sa 22 rupe i na onoj skici ispod poklopca za razmak zrna ne pise za ploce sa 18 rupa. gde se mogu nabaviti ploce sa 22 rupe i koliko to kosta.

- - - - - - - - - -

I da li je bitna debljina rupe na ploci ili je to standardno na svim, meni se ove cine malo manje ali ne znam.

Ako ne sejes na veci razmak od 24,5cm onda nadji njene original ploce 27x5,5mm i da vidis kako seje,dobar prohrom a sporije okrece ploce,bude raspored keva.

I ja sam obicno vidjao sa 22 rupe i na onoj skici ispod poklopca za razmak zrna ne pise za ploce sa 18 rupa. gde se mogu nabaviti ploce sa 22 rupe i koliko to kosta.

- - - - - - - - - -

I da li je bitna debljina rupe na ploci ili je to standardno na svim, meni se ove cine malo manje ali ne znam.

Ako su ti rupe 18 x 3mm. onda su to ploce za suncokret a za kukuruz ide rupa 5,5 mm.

Matić u pravu si za površinu sjetve ja ne sijem puno ali imam prijatelja koji siju po 150 hektara godišnje i koji već na godinu na novim sijačicama morali da mjenjaju neke čaure nije ni olt više što je bio.sve i jedna sijačica koja je kupljena prije rata a nije puno ishabana i dan danas sije bolje nego ove nove čak se i na oko vidi razlika u kvaliteti završne obrade

fotografija0088.jpg

Danas bio do najlona pazario neke sitnice za nodetku i kupio ploce za suncokret i soju kad sam dosao kuci ja uz sejacicu dobio ploce za suncokret::sramota:: Jedino sto sam ja sada kupio 18x2,5mm,a dobio sam 18X3,5mm ali nema veze od viska glava ne boli!proizvodjac je neka firma iz Zrenjanina korektne cene delova ali nakupi se lepa cifra!

U principu,ploce za suncokret,nije lose da imaju manju rupu,seme je lakse,pa vakum lepo drzi.
Nije dobro ako su rupe vece,a seme manje.Tada ima problema.

fotografija0088.jpg

Danas bio do najlona pazario neke sitnice za nodetku i kupio ploce za suncokret i soju kad sam dosao kuci ja uz sejacicu dobio ploce za suncokret::sramota:: Jedino sto sam ja sada kupio 18x2,5mm,a dobio sam 18X3,5mm ali nema veze od viska glava ne boli!proizvodjac je neka firma iz Zrenjanina korektne cene delova ali nakupi se lepa cifra!
Kada sam bio u Majevici da preuzmem sejacicu uzeo sam ploce sa 70 rupa za soju, rekli su mi da oni ni ne prodaju sa vise od 70 jer je plasticni prsten koji naleze na plocu sa Tomine slike manji na Majevicinim sejalicama i da nema prostora da ploca sa dva reda rupa pokupi dva reda zrna. Zna li neko moze li se taj plasticni prsten sa Nodet-Olt sejalica koristiti i na Majevicinim sejalicama?

evo i ja danas bio u Šidu i kupio par sitnica, od zupčanika, jedno komplet kučište za rezervu, neka se nađe, ovo drugo je kod mene dobro, na mjenjaču, ona 3 lančanika, su otišle čahure pa sam i to uzeo, nove raonike, pa ih trebam povariti (komad 450 din), ploče za grah 10€ komad, jer samo kod toga je bilo sa tim brojem i promjerom rupa.......i štiftove 10 kom, neka se nađe, pa španere od pogona.......itd

a za suncokret sam sijao prije sa 18x3,5mm i to je velika rupa, skidače treba spustiti skoro do kraja da hvata jedno zrno.......najbolje uzeti 3mm, neka sredina, al za sitnije sjeme je najbolje 2,5mm.......tu jako treba paziti kod sijanja, da mi jedan čovijek to nije pokazao, napravio bi veliki cirkus kod sijanja suncokreta......i kako pankin kaže, da su bolje one starije, to mi je jučer jedan kolega potvrdio, on je uzeo novu 2000g a prije nje je imao polovnu iz 80 i neke i kaže da je stara bila bolja i kvalitetnije........moja je 1991g......

Zar nema u Osjeku u fabrici delova za OLT sejalice kada se vama isplati da dolazite ovamo po delove?

ima, kako da ne, do tvornice uvijek mogu doći, al je skuplje i ipak nešto kvalitetnije.......al meni netreba za neke velike površine za sada, i onda sve može poslužiti........pogotovo ploče, kod kojih kupim 3-4 kompleta za jedan originalni......pa sada jel se to isplati?

Nazad
Vrh