To za ispustanje gomile semena odjednom i nesejanje metar dva, mozda bude da treba zatvoriti trouglasti otvor na ravniku,tamo gde se ravnik priblizava aluminijumskom kucistu, hoce tu da upada zemlja kroz taj otvor.
Mesto gde se ispusta seme????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To za ispustanje gomile semena odjednom i nesejanje metar dva, mozda bude da treba zatvoriti trouglasti otvor na ravniku,tamo gde se ravnik priblizava aluminijumskom kucistu, hoce tu da upada zemlja kroz taj otvor.
U pravu si kolega, hoce i zbog toga da grupise seme, i prosle godine se dosta pisalo o tim trokuticima za zatvaranje tog dela ulagaca.To za ispustanje gomile semena odjednom i nesejanje metar dva, mozda bude da treba zatvoriti trouglasti otvor na ravniku,tamo gde se ravnik priblizava aluminijumskom kucistu, hoce tu da upada zemlja kroz taj otvor.
Ćiro tebe zeza skidač semena sa ploča (nalazi se u setvenom aparatu, kad otvoriš vratanca za menjanje ploča pa sa leve strane pri dnu se nalazi i stegnut je imbus ključem, obično su aluminijumski ili plastični u obliku polumeseca).Za soju kad se seje sa dva reda rupa poželjno je skinuti taj skidač, ja imam livcovu sejalicu i nekoristim te skidače uopšte jer mi se javlja taj problem stresanja semena i na soji i na kukuruzu i sad ide dobro, kod nekih sejalica nema tih problema (mislim na nodetove sejalice tojest kopije) a kod nekih ima, pisao sam pre dve godine o tom problemu i rešavanju istog.
Ajde kad smo vec kod praznih rupa kolega....
Prosle godine sam radio sa OLT (pozajmljenom) i gotovo uvek ima po neka prazna rupa nebitno na kojoj bateriji!!!!!! To mi se pokazalo posle kao izuzetno lose u suncokretu!!!!!!
I desava se sledece (pretprosle godine) ne poseje nekih 1-1.5m i onda svo seme baci na isto mesto!!!!!!!! Posebno suncokret!!!
Lepo je napisao da mu se dešavalo u suncokretu,a suncokret se neseje sa dvorednim pločama,tako da usmerivač nemože da smetaĆiro tebe zeza skidač semena sa ploča (nalazi se u setvenom aparatu, kad otvoriš vratanca za menjanje ploča pa sa leve strane pri dnu se nalazi i stegnut je imbus ključem, obično su aluminijumski ili plastični u obliku polumeseca).Za soju kad se seje sa dva reda rupa poželjno je skinuti taj skidač, ja imam livcovu sejalicu i nekoristim te skidače uopšte jer mi se javlja taj problem stresanja semena i na soji i na kukuruzu i sad ide dobro, kod nekih sejalica nema tih problema (mislim na nodetove sejalice tojest kopije) a kod nekih ima, pisao sam pre dve godine o tom problemu i rešavanju istog.
Proveri i ovo što je rekao kolega u vezi tih trokutova na početku raonika da li stoje.
Lepo je napisao da mu se dešavalo u suncokretu,a suncokret se neseje sa dvorednim pločama,tako da usmerivač nemože da smeta
Ja sam taj problem imao sa svakakvim plocama jel je to radila i kad sam sejao suncokret,kukuruz i soju!!!!
Neki mešaju pojmove skidača i usmerivača ,i prave zbrku
Колега ћира, да ли си сигуран да је тај редослед. Можда прво стресе семе, направи гомилицу па онда остане празно не посејано. Лакше ћеш доћи до решења проблема ако знаш редослед.Ma jok ja okrenem na pocetku njive ona uhvati seme raonik je cist naravno i sad krenem i na sredini njive preskoci 1-1.5m ne poseje pa strese svo seme na jedno mesto!!!!!!!!
I u soji uvek idu po neka rupa prazna a skidac podignem naravno do kraja i ono ponovo idu prazne odozdo.... Zato sam i rekao sad kupujem sejalicu i sam je kompletno rasturam da naucim materiju pa nije sveto pismo majku joj!!!!!!!!
- - - - - - - - - -
Nije uvek ista baterija.... Svakoj se desava...