Pneumatske sejalice za kukuruz

ivanz gledam danas kod bračuna u sarvašu stoji nova oltova izgleda da mu dopizdila imt sad ti je prilika da kupiš skoro novu sijačicu

Uzeti cu oltovu ili nodet, vjerojatno je uzeo sada u oltu kada je bio popust, trebalo je nesto uplatiti i do kraja 2 mj bi se preuzela sijacica....

olta kolega i uputim te kod čovjeka u novi sad i kupiš za malo para sve šta ti treba

Pa jel nije na oltu i nodetu sve isto?
osim kod kopcanja ima manje razlike, i mozda raonik na nodetu izgleda malo duzi na nekim sijacicama.....??

Da ste malo bolje pratili temu videli biste slike koje sam postavio koliko sve izvedbi raonika za OLT-NODET postoji,slikao sam ih kod Zivka Ekopan u NSu.

nepratim temu baš dugo, jer prije nisam razmišljao o kupnji pneumatske, do ove godine sam imao olt msk 4 reda, i bio sam zadovoljan, jer nisam puno sijao, imao sam i ploče za suncokret, probao sijati, ali nije išlo, može sijati samo krupno sjeme da bi bilo dobro, jer negdje baci po 2-3 zrna......

najvažnije da ima za nju djelova, al ova nodet kako izgleda na slikama, vjerujem da je dobra, jer 20 jutara za nju i nije neka količina........negdje sam pročitao podatak, mislim u katalogu da piše da može odraditi 1500 radnih sati, tako nešto......bez većih kvarova........

Ako je dobra sejalica moze mnogo odraditi. Ako je losa moze opet mnogo da odradi, ali polse dobrog remonta. Za razliku izmedju nove od 4 000 e I solidne polovne od 2 - 2200e bolje pazari polovnu. Ako se malo pretrese ne kosta mnogo.

ovu za 2000€ mislim da netreba pretresati.......al sve ću znati kada odem pogledati, samo najavljuju snijeg pa nije baš za ići na put.....

Evo slike kako izgledaju Nodet sejalice i nacin skladistenja pre remonta, kod Nesa u Pojatama.

img20131230092726.jpg

- - - - - - - - - -

img20131230092732.jpg

Nije bolje uskladisteno ni na zapadu. Pogledajte malo po oglasima kako stoji mehanizacija.

kako kod koga, tako kod njih i kod nas ima svakakvih gazda.....plug i nije problem ako prezimi vani, al pneumatska sijačica.......hmmmmm

Nazad
Vrh