MOMOSARIC
Član
Čini mi se da je teoretski na 120 rupa najmanji razmak 2.8 cm . To što kažeš , neće moći na 120 rupa po zrna pasulja i kod soje bude zrno na zrnu .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
danas sam pokusao da sejem,ali opet ista stvar,ne jednako... nastelujem je na 30 cm ona mi izbacuje od 25 do 32...idem prvom brzom na 1100 obrtaja...
da li ima veze sa skidacima???dobar poznavalac nodet sejalice mi je reko da treba da podesim skidace semena sa vakumom i krupnocom zrna i brzinom kojom se krecem
Nije,probao sam i na ledini,prvom sporom isto..... lepi na 1100,sa fergusonom je nosim1100 obrtaja je malo,bar 1500,skidače šteluješ prema krupnoći semena,da nemaš ni dva zrna po rupi,ni praznu rupu,ali trčiš za njom u radu kereći pa šteluješ,to je najsigurnije!!! Da ti nije malo više truckava njiva???
Evo ako moze neka pomoc ja sam imao problema slicnih i pocupao sam stari menjac sve novo ubaceno i one gore "lamele" na gornjoj cetvrtki kad ides u rikverc da preskoci takodje sve novo i vec nekoliko godina sejem bez problema sa dobrim sklopom biljaka,sve se mora odrzavati od zupcanika,caura kada je sve ispravno sejalica mora ici kao bicikli.Ja se nebi usudio da sa nispravnom i nepripremljenom masinom krenem u setvudanas sam pokusao da sejem,ali opet ista stvar,ne jednako... nastelujem je na 30 cm ona mi izbacuje od 25 do 32...idem prvom brzom na 1100 obrtaja...
da li ima veze sa skidacima???dobar poznavalac nodet sejalice mi je reko da treba da podesim skidace semena sa vakumom i krupnocom zrna i brzinom kojom se krecem
Da li se to desava sa kukuruznim plocama?Ljudi,jel ima neko ideju sta je u pitanju kad nemogu da dobijem dovoljan vakum da mi sve seme drzi na plocama,a turbina je nova,sve novo na sejalici?