Pneumatske sejalice za kukuruz

Jesi li malo pratio menjač kako ti radi
desi se da lanac ne ide pravilnom putanjom,kad okrećeš rukom sve je o.k al pri većoj brzini malo naskakuje...
ili ako je širi neg predviđen može da češe na gornjem snopu za susedni lančanik

Pracen je menjac i na njivi i na leniji pri brzini kojom sejemo i nismo primetili da preskace niti da cese bilo sta. Ujutru nastavljamo rad na sejalici pa cemo valjda resiti problem..

A jel ste probali da pomerate kardane od baterija,da li idu lako rukom,da li lupkaju zupčanici unutra,da li su kardani od baterija labavi ili kruti,ili pokušajte da skinete poklopac od zupčanika može da bude da je otišla ona čaura što drži unutrašnji zupčanik od baterije??

Da nije problem u donjoj osovini koja pokrece aluminijumska kucista, tj kod menjaca, gde lanac pogoni tu osovinu, da tu nije nesto ne preskace?

Molim za odgovor, ako menjač preskače u radu (povremeno) zašto se to dešava?

Brzinsko pitanje,kupio sam nove sestougaone vijek ,koji drze one zgrtace ka kraju baterija , sad mi nisu pri ruci ,a ne znam koji je to navoj 14-16mm ,da uzmem navrtke usput

Ovogodisnja kombinacija za setvu.
2vufvkh.jpg
2empr91.jpg

Jel to soja ili kukuruz ? Jel to Imt sijačica ? kako je radjena zemlja ? Jel zadovoljavajuće zagrtanje zrna ? Zanima me nešto slično , al još gore , davno sam probavao al moraću opet , običnom sijačicom sa malo izmjena i opterećenim baterijama da probam u neoranu , malo lakšu zemlju .

Podrivano jesenas i tanjirano posle 2 nedelje.Imt sejalica za sirokoredni usev odlicno je pokrivanje zrna jer je cak i premeko zemljiste ali ova njiva je dosta zakorovljena.Sa njom cu sejati i soju ali zato sto je mekano predjeno je spremacom na 5cm dubine.

jel ko sa oltovom pneumatskom i pločama od 120 rupa sijao grah ili ti pasulj i na koliki razmak

Komšija je sijao sa običnim za kukuruz 22 rupe na najveću gustinu (3C) , kaže bilo dobro , šta mu to god značilo . Inače sijemo soju sa 120 rupa i na najveću gustinu bude razmak oko 3cm u redu ako ti šta pomaže.

sa 22 rupe najmanji razmak je 14 cm a ova sa 120 može i na 1 cm dok grah ide 5-7 cm razmak nego mene brine da li će zbog gustine rupa na sojinoj ploči moći da hvata sjeme na svaku rupu pošto je grah krupniji

- - - - - - - - - -

vojkane bez ikakvih dodataka na sijačici može 539 da nosi po ravnom sigurno a po brdima u knap

Nazad
Vrh