Pneumatske sejalice za kukuruz

Ali nije u duple redove kako mi se cini, video danas sejalicu iz daleka nekih 500m, bio sam pomislio da si ti. :osmeh:

@sanji
Prepostavljam da si saradjivao sa Mitrom Jovanovicem iz Trimbla za ovu navigaciju? Dobar izbor.:ppozdrav:

Ljudi ! pomagajte :)) na jednoj bateriji ,kada stegnem poklopac ploce, spoljasnji poklopac, stisne plocu i dosta tesko se okrece , kada popustim malo maticu poklopca ,ide normalno. Kad je malo popustena matica , seme stoji na plocama , ali nisam siguran da je pametno da tako vozim , a ne znam ni zasto tesko ide ? Da li da menjam klizni prsten ili moze na onom usadnom vijku da se podesi da poklopac ploce ne stisne toliko plocu ili nesto trece ?

Za kolegu malog paora, ja sam zamenio raonike i skratio pogonske lance ,sad ih spaner tek malo spanuje i dosta su napregnuti ,ali sam uspeo da dovedem razmak izmedju semena u normalu +- 1-2cm ,nece preciznije i sto se mene tice nemora, nije kao sto sam imao problem prosle godine kada je razmak varirao po 5-10cm

Imam pitanje u vezi Agrije Ups4 (cetvororedne) da li ima dobar vakum ta sejalica???? Da li na primer u kombinaciji sa Imt 539 drzi zrna kukuruza zalepljena za plocu na ler gasu?????
Verujem da bi trebala ipak je to nova sejalica ali ipak da proverim ako neko zna????

Do sad sam radio sa OLT u kombinaciji sa 539 i kad okrecem traktor moze da radi i na 700 obrtaja nema sanse zrna da spadnu....

Dok sam po ataru sretao likove koji nesmeju obrtaje da spuste ispod 1500-1600 obrtaja na traktoru..
Mozda mnogo zavisi i od brzine traktora na kardanu ali i od samo turbine?????

Ljudi ! pomagajte :)) na jednoj bateriji ,kada stegnem poklopac ploce, spoljasnji poklopac, stisne plocu i dosta tesko se okrece , kada popustim malo maticu poklopca ,ide normalno. Kad je malo popustena matica , seme stoji na plocama , ali nisam siguran da je pametno da tako vozim , a ne znam ni zasto tesko ide ? Da li da menjam klizni prsten ili moze na onom usadnom vijku da se podesi da poklopac ploce ne stisne toliko plocu ili nesto trece ?

Za kolegu malog paora, ja sam zamenio raonike i skratio pogonske lance ,sad ih spaner tek malo spanuje i dosta su napregnuti ,ali sam uspeo da dovedem razmak izmedju semena u normalu +- 1-2cm ,nece preciznije i sto se mene tice nemora, nije kao sto sam imao problem prosle godine kada je razmak varirao po 5-10cm
Sve je ok ako malo popustis matice nema problema pri setvi privuce vakum klizni prsten i drzi zrna kako treba.

Pa stavi platnu od 1-2mm kod raonika na zadnji sraf,tojest izmedju raonika,ovo je pomoglo kod drugara na oltovoj sejalici

Nazad
Vrh