Pneumatske sejalice za kukuruz

Sejalicu sam uzeo iz uvoza,ovo mi je prva sezona... baterije su bile postavljene na 60 cm kada sam je doterao....
to sam prepakovao na nasih standardnih 70... upalio je pre par dana,turbina mi menjala zvuk,otisli su lezaji,mislio sam da zbog toga variraali izgleda da nije,jer su sada novi lezaji na turbini.... veceina njih kaze da ne moze da se proba na ledini jer zrno odskace kada spadne kroz raonik...spremio sam ne sto za setvu od toga samo sam 1 ha posejao dans i nije to to... ne znam da li imaju neke veze rupice na vakum ploci,one su mi bile zapusene???

- - - - - - - - - -

To nema nikakve veze.[/
znaci moram vece obrtaje da pravim???

Kao da je to svemirski brod, pa treba specijalno odrzavanje. Dva zupcanika plus par plastikanaca I moze pola Srbije posejati za sezonu. Podmazes par puta u sezoni I prva brza, nema osigurac da precvika pod garanciju. Ima kod nas koji seju druga pun gas. Ulagaci cestito I ne mogu da potonu od prvih do zadnjih uvratina.

Treba dati malo vise gasa. Da seme drzi lepo. 1100 obrtaja je malo. Da li je dobro montiran ventilator turbine?

zao mi je sto nisam napravio neku sliku u njivi,da vidis kako je sredjeno...ravna njiva uorena

- - - - - - - - - -

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Poslednja izmena od urednika:
Ja imam problem sa nodetkom koju sam skoro kupio,i sve stavio novo... Kad ono vakum na 540 obrtaja slabo drzi,a na 1000 drzi dobro,neznam sta da radim, turbina je nova,creva nova,svi zupcanici,plastike,ploce,stozeri,ma komplet sve novo...gubi mi negde vakum a nemogu da nadjem gde..
Moj tast je ove godine takođe kupio polovnu OLT-ovu sejalicu takođe je izmenjo je sve moguđe na njoj i ima isti problem kao kod tebe jednostavno nedrži zrno na svakoj rupici iako ide sa 2000 obrtaja trećom sporohodnom ali džabe neide , ploče su sa 22 rupe 4.5 mm , meni je počeo sejati i posejo jedno kj i njemu 8 kj kaže nema više živaca se zaj.....ti snjom , dali se još neko sretao sa ovom problematikom jel ima rešenja ili da teramo u staro gvožđe?:sjasi:

ma kakvo staro gvožđe nešto ste previdjeli i sad treba naći šta.

- - - - - - - - - -

ja sam isto kompletnu izremontovao i drži u leru

Evo nastavili sa setvom rešili smo problem ,razbušili rupe na 5.5 mm i mašina radi ekstra kao što reče kishRobert preporodila se. :)

jel ko sa oltovom pneumatskom i pločama od 120 rupa sijao grah ili ti pasulj i na koliki razmak

Ja sejem pasulj i sa plocom od 120 rupa i sa plocom od 70 rupa i dosad je dobro ispalo,razmak bude 2-3 cm.Nego,kod mene je drugi problem,posto sejem krupniji pasulj(tipa gradistanac)sa mojom masinom(Nodet iz uvoza) ne mogu da ga posejem iz razloga sto je uzano kod ploca gde pravi vakum(ako me razumete)tako da sejem sa Oltovom masinom,kod njega je to sire i bez problema dize seme(i sa plocom od 120r i sa 70 rupa)

Ja sam poslusao savet clana @Peet i razbusio rupe na plocama na 5.5 mm i sad svako zrno drzi i na manjim obrtajima.
Ovom prilikom mu se jos jednom zahvaljujem :ppozdrav:

Kod mene je turbina sastavljena lose,i nije upotpunosti dihtovala izmedju lima i plastike... Danas smo je namestili,i poslusacu vas savet da razbusim na 5.5mm...Zahvaljujem se na savetu.

Nazad
Vrh